Acţiunile Alstom cresc după ce vânzările trimestriale s-au majorat cu 146%

0
112

Acţiunile Alstom au urcat marţi cu peste 3%, după ce producătorul trenurilor de mare viteză TGV a raportat creşterea vânzărilor trimestriale, în urma majorării comenzilor, în special în Europa, transmite DPA, potrivit Agerpres.

În trimestrul doi din 2021, vânzările companiei franceze au crescut cu 146%, la 3,7 miliarde de euro (4,37 miliarde de dolari), de la 1,51 miliarde de euro în urmă cu un an. Pe bază pro forma, vânzările au urcat cu 33%.

Comenzile trimestriale au ajuns la 6,4 miliarde de euro în perioada aprilie-iunie 2021, de la 1,65 miliarde de euro în urmă cu un an.

Majoritatea comenzilor au venit din Europa (71% din total). Ca urmare, Alstom se aşteaptă la un flux de numerar pozitiv în a doua parte a anului fiscal 2022, în urma majorării livrării şi a stabilizării operaţiunilor. Totuşi, pe ansamblul lui 2022 compania estimează un flux de numerar negativ.

Marja ajustată de profit ar urma să se situeze la 8% – 10% începând din 2025.

Luna aceasta, Alstom a estimat un flux de numerar negativ, de până la 1,9 miliarde de euro, în perioada aprilie-septembrie 2021, în condiţiile în care compania încearcă să stabilizeze proiectele diviziei feroviare a companiei canadiene Bombardier, recent achiziţionate. De asemenea, Alstom a informat că integrarea Bombardier Transportation este în grafic.

În ianuarie, Alstom a anunţat finalizarea achiziţionării diviziei feroviare a companiei canadiene Bombardier, preţul de referinţă al tranzacţiei fiind la limita inferioară a orientărilor sale. Alstom a precizat că preţul tranzacţiei a fost stabilit la 5,5 miliarde de euro (6,7 miliarde de dolari), la limita de jos a preţului indicat anterior, de 5,5 – 5,9 miliarde de euro.

Preluarea Bombardier Transport de către Alstom va da naştere celui de-al doilea mare producător mondial de trenuri, după grupul chinez CRRC Corp.

Cifra de afaceri combinată a celui de-al doilea mare producător mondial de trenuri se va ridica la 15,7 miliarde de euro, iar compania va avea 75.000 de angajaţi în 70 de ţări.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.