Acţiunile Alstom au urcat marţi cu peste 3%, după ce producătorul trenurilor de mare viteză TGV a raportat creşterea vânzărilor trimestriale, în urma majorării comenzilor, în special în Europa, transmite DPA, potrivit Agerpres.
În trimestrul doi din 2021, vânzările companiei franceze au crescut cu 146%, la 3,7 miliarde de euro (4,37 miliarde de dolari), de la 1,51 miliarde de euro în urmă cu un an. Pe bază pro forma, vânzările au urcat cu 33%.
Comenzile trimestriale au ajuns la 6,4 miliarde de euro în perioada aprilie-iunie 2021, de la 1,65 miliarde de euro în urmă cu un an.
Majoritatea comenzilor au venit din Europa (71% din total). Ca urmare, Alstom se aşteaptă la un flux de numerar pozitiv în a doua parte a anului fiscal 2022, în urma majorării livrării şi a stabilizării operaţiunilor. Totuşi, pe ansamblul lui 2022 compania estimează un flux de numerar negativ.
Marja ajustată de profit ar urma să se situeze la 8% – 10% începând din 2025.
Luna aceasta, Alstom a estimat un flux de numerar negativ, de până la 1,9 miliarde de euro, în perioada aprilie-septembrie 2021, în condiţiile în care compania încearcă să stabilizeze proiectele diviziei feroviare a companiei canadiene Bombardier, recent achiziţionate. De asemenea, Alstom a informat că integrarea Bombardier Transportation este în grafic.
În ianuarie, Alstom a anunţat finalizarea achiziţionării diviziei feroviare a companiei canadiene Bombardier, preţul de referinţă al tranzacţiei fiind la limita inferioară a orientărilor sale. Alstom a precizat că preţul tranzacţiei a fost stabilit la 5,5 miliarde de euro (6,7 miliarde de dolari), la limita de jos a preţului indicat anterior, de 5,5 – 5,9 miliarde de euro.
Preluarea Bombardier Transport de către Alstom va da naştere celui de-al doilea mare producător mondial de trenuri, după grupul chinez CRRC Corp.
Cifra de afaceri combinată a celui de-al doilea mare producător mondial de trenuri se va ridica la 15,7 miliarde de euro, iar compania va avea 75.000 de angajaţi în 70 de ţări.