Acuzații aspre aduse de fostul avocat al lui Maradona. Ce susține în privința tratamentului care i s-a aplicat lui Diego

0
121


„Greşelile comise au fost numeroase, pentru că Diego a murit, el a fost umflat şi umflat cu o medicaţie greşită până când inima sa a explodat”, a declarat Matias Morla pentru presă, după mărturia sa de trei ore în biroul procurorului din San Isidro, de la periferia Buenos Aires, responsabil cu dosarul privind circumstanţele morţii fostului fotbalist.

Tratamentul medical pe care Maradona l-a primit a „fost foarte rău, de aceea el a murit”, a specificat avocatul. Maradona, care suferea de probleme cu rinichii, ficatul şi inima, a murit la 60 de ani în urma unui infarct, pe 25 noiembrie 2020, la doar câteva săptămâni după o operaţie pe creier, pentru îndepărtarea unui cheag de sânge.

Autopsia fostului campion mondial a determinat că decesul a intervenit ca urmare ”a unui edem pulmonar acut secundar şi a unei insuficienţe cardiace cronice exacerbate”. La inimă s-a descoperit că suferea de o cardiomiopatie dilatată.

El se afla în convalescenţă la o reşedinţă privată sub supervizarea unei echipe medicale de şapte persoane, deja audiate de justiţie în cadrul unei anchete pentru „omucidere involuntară cu circumstanţe agravante”, deschisă pentru a determina dacă fostul star al fotbalului a fost „abandonat” unei lente agonii, în lipsa unui tratament adecvat.

Matias Morla a relatat ultima vizită a clientului său, pe 16 noiembrie, cu nouă zile înainte de moarte. „Când am intrat în casă, el avea o voce stranie, robotică, foarte stinsă şi intermitentă. Am informat pe toată lumea în legătură cu starea de sănătate a lui Diego. Am realizat apoi că era din cauza cantităţii de apă reţinute în corp”, a declarat acesta.

Fostul avocat al idolului argentinian a calificat drept „nebunie” decizia familiei de a continua convalescenţa lui Maradona în afara unei unităţi medicale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.