Arafat: Au fost discuții pe ordinul dat să fie folosit oxigenul industrial în cazul în care oxigenul medicinal nu este disponibil / Firmele care transportă oxigen vor fi însoţite de maşini de poliţie

0
202


Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a afirmat că oxigenul industrial – care va fi folosit în caz de necestate pentru tratarea pacienţilor cu coronavirus – este fabricat pe aceeaşi linie de producţie şi folosind aceeaşi materie primă ca pentru oxigenul medicinal. El a precizat că firmele care transportă oxigen vor fi însoţite de maşini de poliţie pentru a se deplasa mai repede şi vor fi sprijinite dacă este nevoie chiar cu şoferi de autocisterne, transmite News.ro.

Arafat a prezentat, vineri, într-o conferinţă de presă, discuţiile avute cu firmele care livrează oxigen în România.

“Ieri dimineaţă, a avut loc o întâlnire la sediul Guvernului condusă de domnul prim-ministru cu companiile principale care livrează oxigen în România, discuţia fiind în mod deosebit despre problemele de livrare, problemele pentru lanţul de aprovizionare, capacitatea de livrare şi asigurare a oxigenului, care clar a crescut de mai multe ori în perioada pandemiei ca cerere din partea unităţilor sanitare.

Pe lângă asta au mai fost discuţii pe ordinul care a fost dat ca să fie folosit oxigenul industrial sau tehnic în cazul în care oxigenul medicinal nu este disponibil. Asta fiind o soluţie identificată noi pentru a asigura oxigenul în continuare pacienţilor în anumite situaţii în care se întârzie cu livrare sau care nu este posibilă livrarea”, a afirmat şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.

El a precizat că oxigenul industrial este fabricat pe aceeaşi linie de producţie cu oxigenul medicinal.

“O frază pe care am primit-o pe mail după mai multe discuţii şi cu ANMDM şi cu companiile fabricante şi vreau să citesc fraza respectivă: oxigenul industrial este fabricat pe aceeaşi linie de producţie şi folosind aceeaşi materie primă ca pentru oxigenul medicinal. Singura diferenţă constă în faptul că pentru oxigenul industrial nu completează şi nu păstrează toate înregistrările solicitate la medicament. Deci, trasabilitatea scade la oxigenul industrial comparativ cu oxigenul medicinal”, a explicat Arafat.

El a prezentat şi câteva soluţii pe termen scurt, una dintre acestea fiind sprijinirea furnizorilor pentru obţinerea certificatelor de forţă majoră, necesar în cazul favorizării sectorului sanitar comparativ cu cel industrial.

De asemenea, oxigenul medicinal va fi îmbuteliat şi în butelii albastre, în care se află de regulă oxigen tehnic.

“Pentru creşterea livrării de oxigen medicinal comprimat către spitale, producătorii autorizaţi de către ANMDM pentru fabricarea oxigenului medicinal vor putea pune la dispoziţie unităţilor sanitare oxigen medicinal, îmbuteliat în butelii albastre, adică creştem capacitatea îmbutelierii folosind şi buteliile albastre, nu numai cele albe.Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.