Atos lansează Terra² – aplicația mobilă care oferă cele mai detaliate imagini din satelit ale Pământului

0
386

Atos lansează Terra², o aplicație mobilă care oferă imagini din satelit și date importante despre planeta Pământ, ce pot fi utilizate de oamenii de știință, guvernele și factorii de decizie în vederea îndeplinirii ambițiilor privind schimbările climatice, potrivit unui comunicat de presă.

Datele prezentate combină imagini oferite de Atos Mundi Web Services – platformă de observare a Pământului prin satelit (cel mai mare program de acest tip din lume), cu cercetări științifice din laboratoare internaționale și institute de cercetare privind monitorizarea carbonului. Împreună, acestea oferă analize de date pentru șase sectoare specifice (cum ar fi industria sau transportul terestru), pentru a ajuta la înțelegerea efectului emisiilor de CO2 și a găsi soluții adecvate.

Terra² oferă un nivel unic de informații, necesare pentru elaborarea politicilor, modelarea și măsurarea inițiativelor de decarbonizare, influențarea decidenților și a altor instituții în parcursul lor către un nivel zero net al emisiilor de carbon, precum și pentru stimularea schimbării comportamentale a cetățenilor, în speranța unui viitor mai sigur și mai sustenabil.

Aplicația Terra² oferă spre monitorizare mai mulți indicatori, cum ar fi poluanții atmosferici, evoluția și monitorizarea carbonului, precum și posibilitatea de a-i măsura pentru o regiune sau oraș specific. Aplicația include, de asemenea, un link direct către informații și demonstrații online pentru cinci dintre serviciile Mundi, respectiv: monitorizarea gazelor cu efect de seră, detectarea temperaturii, monitorizarea apei potabile, poluarea atmosferică și detectarea vegetației.

După cunoștințele mele, aceasta este prima aplicație disponibilă la nivel mondial care integrează milioane de observații zilnice dintr-o constelație dedicată de sateliți cu date de la mii de senzori tereștri, aerieni și marini din întreaga lume pentru a crea cele mai cuprinzătoare imagini ale Pământului care au fost vreodată capturate”, a declarat Philippe Bousquet, Profesor la Université de Versailles St-Quentin și cercetător la LSCE.

Terra² este acum disponibilă pentru descărcare gratuită pentru utilizatorii Android și Apple, în 7 limbi: engleză, franceză, spaniolă, germană, olandeză, italiană și greacă.

***

Atos este lider global în transformare digitală, având peste 105.000 de angajați și venituri anuale de peste 11 miliarde EUR. Compania ocupă prima poziție la nivel european în domeniile securității cibernetice, cloud și performance computing. Grupul oferă soluții personalizate end-to-end, pentru toate industriile din 71 de țări. Pionier în servicii și produse de decarbonizare, Atos se angajează să furnizeze un sistem digital securizat și decarbonizat pentru clienții săi. Atos este o societate europeană (Societas Europaea), listată la Bursa de la Paris cu indicele bursier CAC40. Compania operează sub mărcile Atos și Atos|Syntel.

Scopul Atos este de a ajuta la proiectarea viitorului spațiu informațional. Expertiza și serviciile sale susțin dezvoltarea cunoașterii, educației și cercetării printr-o abordare multiculturală și contribuie la dezvoltarea excelenței științifice și tehnologice. La nivel mondial, Grupul Atos susține faptul ca atât clienții și angajații, cât și membrii societății în general, să trăiască, să lucreze și să se dezvolte într-un mod sustenabil, într-un spațiu informațional securizat.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.