Bittnet Group înregistrează profit brut de 2 milioane de lei în primele șase luni ale anului, în creștere cu 57%

0
113

Bittnet (BNET), Grup de companii IT listat pe piața principală a Bursei de Valori București înregistrează o cifră de afaceri consolidată de 48 de milioane de lei în prima jumătate a anului 2021 și un profit brut de 2 milioane de lei, în creștere cu 57%. În această perioadă, compania a realizat opt tranzacții de tip M&A, dintre care două transfrontaliere, în vederea consolidării poziției în domeniile de dezvoltare software, training și securitate cibernetică, potrivit unui comunicat.

„Grupul nostru de companii oferă o gamă din ce în ce mai largă de servicii IT&C clienților, atât în manieră clasică – pe proiect – dar si în mod recurent sau în paradigma de managed services. Intenționăm să extindem în mod continuu amprenta de produse și servicii furnizate atât prin dezvoltarea portofoliului fiecărei companii sau linii de business, cât și prin investiții sau achiziții. Nu suntem un fond de investiții, ci căutăm constant să dobândim poziții în companii în care să sprijinim activitatea operațională, indiferent de cât de mare este deținerea pe care o putem obține. Chiar dacă rezultatele produse de fiecare dintre companiile în care investim nu au an de an valori și evoluții regulate, credem cu tărie că portofoliul diversificat pe care îl deținem va continua să prospere,” a declarat Mihai Logofătu, CEO și cofondator Bittnet Group.

Divizia de Tehnologie, reprezentată de Dendrio și Elian, a raportat o cifră de afaceri de 42,40 milioane de lei și un profit operațional de 1,48 milioane de lei. Marja brută a companiilor de integrare IT&C a crescut cu 3,2%, până la 7,4 milioane lei. Divizia de Educație, care include Bittnet Training și Equatorial, a înregistrat o cifră de afaceri de 5,76 milioane de lei și o marjă brută de 3,17 milioane de lei. În prima parte a anului, compania a livrat 102 sesiuni de curs și 56 de sesiuni individuale la care au participat 490 de cursanți.

Ponderea mai mare a serviciilor în cifra de afaceri consolidată a generat ca activitatea operațională să rămână rentabilă, înregistrând un profit operațional de 652 mii de lei. La 30 iunie 2021, Bittnet Group înregistra un profit brut de 2 milioane de lei, în creștere cu 57% față de aceeași perioadă a anului trecut, sau o dublare față de profitul înregistrat pe întregul an 2020. Companiile în care Bittnet deține poziții minoritare au adăugat un profit de 448 mii de lei, în timp ce rezultatul financiar de 1,39 milioane lei a completat imaginea activității companiei din primele șase luni ale acestui an.

În primele șase luni ale anului Bittnet Group a avut o activitate intensă de M&A, anunțând achiziționarea de participații în opt companii din domenii diverse, precum dezvoltare software, training și securitate cibernetică. În urma finalizării acestor tranzacții, Bittnet Group va deține participații în companiile românești The e-Learning Company, Computer Learning Center, Nenos Software, Nonlinear, ISEC Associates, ITPrepared, precum și în două companii din Cehia, Servodata și DataScript. Prin noile investiții, compania se apropie de ținta de a avea o cifră de afaceri de 100 de milioane de euro până în anul 2024.

Bittnet a fost fondată în 2007 la București, de către frații Mihai și Cristian Logofătu, ca o companie de training și soluții IT în România și în străinătate. Astăzi, Bittnet este un Grup de companii din domeniul IT din care fac parte următoarele branduri: Bittnet Training, Dendrio, ELIAN Solutions, Equatorial Gaming, The eLearning Company, Softbinator, ISEC Associates, Computer Learning Center, IT Prepared si Nenos Software. Grupul Bittnet este listat pe Piața Principală a Bursei de Valori București sub simbolul BNET. Începând cu 22 martie 2021, acțiunile BNET sunt incluse în doi indici globali: FTSE Global Micro-Cap și FTSE Total-Cap.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.