Blinken a pledat pentru stabilitatea Strâmtorii Taiwan la întâlnirea cu ministrul chinez de Externe

0
4


Situaţia din Taiwan a fost subiectul central al întâlnirii pe care Antony Blinken a avut-o vineri cu Wang Yi la New York, cu ocazia reuniunii Adunării Generale a Naţiunilor Unite.

„Din partea noastră, secretarul de Stat a transmis foarte clar că, în conformitate cu politica noastră de durată conformă principiului «o singură Chină», menţinerea păcii şi stabilităţii în Strâmtoarea Taiwan are o importanţă absolută şi vitală”, a declarat, după întâlnire, un oficial din cadrul Departamentului de Stat de la Washington, citat de agenţia Reuters.

Anterior, Washingtonul a transmis că întâlnirea lui Antony Blinken cu Wang Yi se înscrie în eforturile „de a menţine deschise liniile de comunicaţii şi de a gestiona responsabil competiţia”.

Wang Yi a afirmat joi, într-un discurs rostit la institutul Asia Society din New York, că problema Taiwanului devine cel mai mare risc în relaţia China-SUA. „Dacă va fi gestionată greşit, cel mai probabil va devasta relaţiile noatre bilaterale”, a avertizat ministrul chinez de Externe.Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.