Călin Iorga, Președintele Ligii Studenților Electroniști: Sper să obținem promisiunea că Parlamentul European va ataca la Curtea Europeană de Justiție abuzul Austriei privind aderarea noastră la Schengen 

0
55

Călin Iorga este student în anul 3 al Facultăţii de Electronică, Telecomunicații și Tehnologia Informației cu predarea în limba engleză. Din 2022 este Președintele Ligii Studenților Electroniști și membru în Senatul UPB. Este, de asemenea, membru al Asociației pentru Energie Curată și Combaterea Schimbărilor Climatice. 

Călin Iorga, împreună cu alţi membri ai Asociaţiei pentru Energie Curată și Combaterea Schimbărilor Climatice, vor fi prezenţi miercuri, 22 martie, ora 12 (ora României) la dezbaterile din Parlamentul European, când va fi dezbătută petiţia Asociaţiei privind aderarea României la Schengen.  Dezbaterea va putea fi urmărită și live pe site-ul Parlamentului European.

Călin, ești foarte activ pe rețelele de socializare în legătură cu amânarea aderării României în spațiul Schengen. De asemenea, Asociația pentru Energie Curată și Combatarea Schimbărilor Climatice din care faci parte a depus și o petiție la Parlamentul European pe această temă. Ce te nemulțumește și ce vreți să obțineți de la Parlamentul European?

Călin Iorga: Mă nemulțumesc foarte mult două lucruri. În primul rând, umilința și insultele nemeritate la care românii și bulgarii sunt supuși de doi politicieni austrieci lipsiți de morală. În al doilea rând, mă nemulțumește că pierdem economic din cauza amânării aderării și se generează un impact pe mediu fără rost. Ați văzut cozile din această săptămână de la Vama Borş? Peste 10 km. Camioanele acelea emiteau gaze cu efect de seră pentru că dreptul românilor de a fi în Schengen nu este recunoscut. E o poluare fără niciun rost. De la Parlamentul European sper să obținem o rezoluție că drepturile garantate de Tratatul UE ne sunt încălcate și o promisiune că Parlamentul European va ataca la Curtea Europeană de Justiție abuzul din data de 8 decembrie 2022. Credem în Europa. Credem în Parlamentul European. Credem că demersul nostru va reuși pentru că dreptatea este de partea noastră.

Sunt nemulțumiți și alți colegi de-ai tăi de această situație?

Călin Iorga: Da. Sunt foarte mulți nemulțumiți. Locuiesc la cămin. Vorbim foarte multe între noi. Când le-am zis că vin la Bruxelles, vreo cincizeci au zis imediat că vor și ei să vină. Nu exclud să facem un mare protest la Bruxelles în legătură cu Schengen, dacă nu ni se dă dreptate pe 22 martie. L-am putea face chiar de Ziua Europei, pe 9 mai. Cred însă că ni se va dreptate pentru că avem un caz juridic și moral solid.

Crezi că România va intra în Schengen anul acesta?

Călin Iorga: Cred că putem să intrăm în trei situații în Schengen. Dacă Parlamentul European va ataca decizia din 8 decembrie la Curtea Europeană de Justiție, dacă Președintele României va pune veto pe toate deciziile UE care necesită unanimitate și dacă tandemul Putin-Nehammer nu va mai fi la putere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.