Cel puţin zece morţi în Fâşia Gaza / Egiptul a iniţiat negocieri pentru oprirea operaţiunii israeliene

0
5


Conform unui diplomat citat de cotidianul The Times of Israel, Administraţia de la Cairo a iniţiat contacte cu Israelul şi cu liderii Jihadului Islamic pentru oprirea operaţiunilor israeliene în Fâşia Gaza şi pentru depăşirea conflictului.

Avioane militare israeliene au bombardat masiv poziţii din teritoriul palestinian Fâşia Gaza, vizând poziţii ale grupului fundamentalist Jihadul Islamic. Ministerul Sănătăţii din Fâşia Gaza a anunţat că actualul bilanţ al bombardamentelor israeliene este de zece morţi. Printre victime se numără un copil în vârstă de cinci ani. Alte zeci de persoane au fost rănite. Printre persoanele ucise figurează un lider al filialei locale a organizaţiei Jihadul Islamic, Tayseer Jabari.

Grupurile islamiste din Fâşia Gaza au lansat, vineri seară, peste 100 de rachete spre sudul şi centrul Israelului, dar nu au fost raportate victime. Rachetele au fost lansate spre oraşele Ashdod, Sderot, Ashkelon, Holon şi Yavne, precum şi spre comunităţile Bat Yam şi Rishon Lezion, suburbii ale oraşului Tel Aviv, conform cotidianului Haaretz şi site-ului Ynetnews.com.

Armata israeliană a activat sistemele antiaeriene, inclusiv instalaţiile antibalistice Domul de Fier, pentru interceptarea rachetelor lansate din Fâşia Gaza. Cele mai multe rachete au fost interceptate. O rachetă a lovit o casă din oraşul Ashkelon, situat în sudul Israelului, dar nu a fost rănită nicio persoană.Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.