Cererea Coaliției de stânga din Franța pentru formarea unui guvern în urma rezultatelor alegerilor parlamentare

0
10


Rezultatele surprinzătoare din turul doi al alegerilor parlamentare din Franţa cresc riscul de paralizie pentru cea de-a doua cea mai mare economie a Uniunii Europene, conform informațiilor de la AP. Drept urmare, Legislativul francez se confruntă cu fragmentarea și împărțirea între diferite formațiuni politice, cum ar fi Noul Front Popular de stânga, aliații centristi ai președintelui Emmanuel Macron și Rassemblement National de extremă dreapta.

Cele trei partide principale din coaliția de stânga – La France Insoumise de extremă stânga, socialiștii și Verzii – au început negocierile pentru desemnarea unui candidat pentru funcția de prim-ministru. Coaliția a solicitat președintelui Macron să se întoarcă imediat către Noul Front Popular și să permită formarea unui guvern, dar acesta nu a acceptat demisia premierului Gabriel Attal, invocând necesitatea menținerii stabilității țării.

În contextul unei situații politice incerte în Franța, cu extrema dreaptă câștigând primul tur al alegerilor parlamentare și Noul Front Popular ieșind pe primul loc în turul secund, Franța se confruntă cu provocări majore în ceea ce privește formarea unui guvern.Sursa articol

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.