Certificatul Covid al Marii Britanii este acum valabil în întreaga Uniune Europeană

0
133


Permisul digital al Marii Britanii va fi tratat ca și certificatul Covid al UE, care a fost introdus în iulie. Aceasta va însemna că britanicii care vizitează țările care au adoptat pașapoarte de vaccin pentru baruri, restaurante, muzee și evenimente de masă nu vor mai fi nevoiți să facă teste regulate pentru coronavirus.

Persoanele din Marea Britanie care vizitează state precum Țările de Jos, de exemplu, nu vor mai trebui să facă un test la fiecare 24 de ore pentru a avea acces în aceste locuri. În Franța, nu vor mai trebui să-și transforme certificatul din Marea Britanie într-un “pass sanitaire” în aplicația TousAntiCovid.

Regatul Unit a făcut lobby pe lângă UE pentru a accepta permisul NHS încă din vară. În iunie, Comisia Europeană a declarat că discuțiile “au progresat bine”, deși negocierile au stagnat, iar testele tehnice au durat luni de zile.

Comisarul UE pentru justiție, Didier Reynders, a declarat joi că certificatele emise în Marea Britanie și America vor fi acum acceptate. Alte 16 țări din afara UE inclusiv Elveția, Islanda și Norvegia, vor accepta, de asemenea, permisul Serviciului Național de Sănătate (NHS).

Călătoriile mai sigure sunt o realitate datorită certificatului digital al UE Covid, care este acum standardul global principal: 45 de țări din patru continente sunt conectate la sistem și vor urma mai multe în săptămânile și lunile următoare. Suntem deschiși altor țări să se alăture sistemului nostru.” a declarat Reynders.

Separat, ultimele șapte țări au fost eliminate de pe lista roșie a Angliei (unde trăiește 85% din populația Marii Britanii), ceea ce înseamnă că sosirile din Columbia, Republica Dominicană, Ecuador, Haiti, Panama, Peru și Venezuela nu vor mai trebui să se supună carantinei hoteliere de luni de la ora 4:00.Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.