China este în fruntea utilizării tehnologiei AI-ului generativ la nivel global, conform unui studiu realizat de SAS. În același timp, Statele Unite se află în fruntea competiției pentru implementarea acestei tehnologii.

0
17


Inteligența artificială: China conduce cursa folosirii AI-ului generativ, conform unui studiu SAS

Un studiu recent efectuat cu ajutorul Coleman Parkes Research Ltd. arată că 83% dintre decidenții din companiile chineze au implementat tehnologii AI, ceea ce plasează China în fruntea curselor la nivel global. Statele Unite, Marea Britanie și Australia urmează pe următoarele locuri.

Impactul economic global al AI-ului generativ este estimat la 2,2 – 4,6 trilioane de dolari anual, conform unui raport McKinsey din 2023, cifra comparable cu PIB-ul Marii Britanii. Potrivit studiului SAS și Coleman Parkes, diverse regiuni ale lumii sunt pregătite să introducă AI-ul generativ, cu diferite etape de implementare.

Cu privire la adoptarea AI-ului generativ la nivel de industrie, Sabine VanderLinden, CEO și Venture Partner la Alchemy Crew, subliniază că investițiile în această tehnologie aduc oportunități fără precedent pentru eficiență, personalizare și prognoze strategice, fiind esențială pentru competitivitate pe o piață dificil de anticipat. Industriile bancară și telecom se află în fruntea încorporării de sisteme AI generative în operațiunile zilnice.Sursa articol

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.