China se plânge Germaniei după ce ministrul de externe Baerbock l-a numit pe Xi ‘dictator’

0
61

China a protestat pe cale diplomatică pe lângă Berlin după ce ministrul de externe german, Annalena Baerbock, l-a numit pe preşedintele Xi Jinping “dictator”, a anunţat luni Ministerul chinez de Externe, calificând această etichetă drept “absurdă” şi o “provocare politică deschisă”, informează Reuters, potrivit Agerpres.

Annalena Baerbock a făcut aceste remarci într-un interviu în direct pentru Fox News săptămâna trecută, când a fost întrebată despre războiul Rusiei împotriva Ucrainei.

Mao Ning, o purtătoare de cuvânt al Ministerului chinez de Externe, a declarat că remarcile lui Baerbock sunt “extrem de absurde” şi încalcă demnitatea politică a Chinei.

“Sunt o provocare politică deschisă”, a spus Mao într-un briefing de presă regulat.

China este ”foarte nemulţumită” de aceste afirmaţii şi a făcut ‘demersuri solemne pe lângă partea germană pe cale diplomatică”, a adăugat purtătoarea de cuvânt, citată de AFP.

Baerbock este un critic deschis al Chinei, aminteşte Reuters.

În august, ea a spus că China reprezintă o provocare pentru “fundamentele modului în care trăim împreună în această lume”. Anterior, ea a descris aspectele unei călătorii în China drept “mai mult decât şocante” şi a spus că Beijingul devine din ce în ce mai mult un rival sistemic decât un partener comercial.

În iunie, preşedintele american Joe Biden l-a numit de asemenea pe Xi “dictator”, la o zi după ce secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, încheiase o vizită în China menită să stabilizeze legăturile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.