Cine e Leonardo Badea, propunerea PSD pentru postul de ministru al Finanțelor: fostul șef al ASF care a închis ochii la problema City Insurance, actual viceguvernator BNR

0
102


PSD l-a propus pe Leonardo Badea ca ministru al Finanțelor dacă postul va reveni partidului, potrivit surselor G4Media.ro. Badea, actual viceguvernator al Băncii Naționale (BNR), a fost șeful Autorității pentru Supraveghere Financiare (ASF) care tolerat apariția problemei City Insurance, compania de asigurări căreia ASF i-a cerut în acest an falimentul.

Leonardo Badea este viceguvernator BNR din octombrie 2019, iar anterior a fost președintele Autorității de Supraveghere Financiară (2017-2019). În legislatura 2012-2016, Leonardo Badea a fost senator PSD, iar în 2016 a fost ales deputat tot din partea PSD.

Anul trecut, în august, Marcel Ciolacu a declarat înaintea unei moțiuni de cenzură împotriva guvernului Orban că, dacă moțiunea trece, Leonardo Badea este una dintre variantele luate în calcul de PSD ca propunere de premier. În cele din urmă, moțiunea de cenzură a picat la vot.

Leonardo Badea vine din Târgoviște, fief PSD. El predă la Universitatea Valahia din Târgoviște și are un doctorat la ASE în științe economice.

El are multiple diplome în domeniul securității naționale, potrivit propriului blog: – Colegiul National de Aparare, Colegiul Naţional de Informaţii și Colegiul Naţional de Afaceri Interne.

Scandalul City Insurance. În acest an, ASF a constatat că City Insurance nu a făcut dovada că deține fonduri pentru a acoperi cerințele esențiale ale legii, iar societatea se află în incapacitate de plată. Astfel, Autoritatea a decis în luna septembrie retragerea autorizației de funcționare a societății și constatarea stării de insolvență, iar în octombrie a cerut falimentul. Surse din ASF au declarat pentru G4Media.ro că fosta conducere a instituției, în frunte cu Leonard Badea, a tolerat apariția problemei City Insurance, evitând constant penalizarea companiei.

Foto: InquamPhotos / George CălinSource link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.