Ciolacu: Cîţu nu mai are voie să facă nimic; să voteze proiectul PSD cu plafonarea preţurilor la energie

0
98

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a subliniat, joi, că premierul Florin Cîţu nu mai are atribuţii pentru plafonarea preţurilor la energie, motiv pentru care i-a transmis acestuia să voteze, în calitate de senator, proiectul pe această temă depus de social-democraţi în Parlament în urmă cu două săptămâni.

“Avem un proiect de lege depus la Parlament de două săptămâni cu plafonarea preţurilor, domnul Cîţu nu dă de două săptămâni avizul Guvernului şi legea pentru plafonarea preţului nu a intrat în circuit. Luni, în schimb, veţi vedea că o să deblocăm legea şi la Senat şi, până la sfârşitul săptămânii viitoare, legea cu plafonarea preţurilor va trece prin Parlament”, a afirmat Ciolacu, într-o conferinţă de presă, potrivit Agerpres.

“Ştiţi emisiunea ‘Copiii spun lucruri trăsnite’, am ajuns să spună Cîţu lucruri trăznite. Îi reamintesc că nu a dat avizul pentru lege ca să intre în circuitul parlamentar. Va intra fără avizul lui, că nu mai stă nimeni, sunt nişte proceduri. Omul nu mai trăieşte pe pământ, trebuie să plece de acolo. Oamenii i-au spus: ‘Pleacă acasă’. 281 de parlamentari l-au trimis acasă. Cum să iasă la conferinţe de presă să spună lucruri trăsnite care nu mai interesează pe nimeni? (…) Ce să plafoneze? El nu mai are voie să facă nimic, decât să ascută creioane sau să împartă nişte bani ilegal. Ce să plafoneze? Domnul Cîţu să voteze, că e senator, proiectul PSD şi aşa se plafonează preţurile”, a adăugat Marcel Ciolacu.

Potrivit preşedintelui social-democraţilor, liderii de grupurilor parlamentare PSD au avut discuţii şi cu celelalte partide şi, în acest moment, există o majoritate ca să treacă acest proiect de lege.

“Există anumite amendamente care se discută în momentul acesta şi de către specialiştii partidelor, dar şi în comisiile economice şi de buget-finanţe. (…) Nu mai inventăm apa caldă. Este o lege care deja funcţionează în alte state europene. (…) Se plafonează preţurile pe o perioadă limitată de şase luni, astfel încât nu numai populaţia, dar şi companiile, capitalul românesc, să poată supravieţui, să fie competitive pentru această perioadă, pentru că, altfel, vom rămâne şi fără locuri de muncă şi vom importa şi mai mult decât am importat până acum, lucru care va duce ca raportul de schimb euro-leu să explodeze şi mai mult, iar utilităţile în România, vă reamintesc, sunt calculate de către toţi furnizorii în euro”, a explicat Ciolacu.

El a menţionat că multe dintre atribuţiile Guvernului sunt preluate de Parlament pentru cazurile de urgenţă.

“Parlamentul funcţionează. Dacă Guvernul nu funcţionează, multe dintre atribuţii le preia Parlamentul, cum este aceasta cu plafonarea preţurilor, care ar fi putut fi făcută prin ordonanţă de urgenţă, dar acum Parlamentul devine şi executiv pentru urgenţele românilor din acest moment”, a indicat liderul PSD.

Premierul demis Florin Cîţu a declarat, miercuri, că PNL şi Guvernul susţin plafonarea preţurilor la energie în România, iar o decizie în acest sens ar urma să fie luată în prima şedinţă de Executiv după rezolvarea crizei politice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.