Cîţu: Aşteptăm concesii de la PSD şi USR; dacă nu, înseamnă că sabotează discuţiile pentru formarea Guvernului

0
104

Preşedintele PNL, Florin Cîţu, a declarat, marţi, că va depune toate eforturile ca un guvern condus de Nicolae Ciucă să fie învestit, menţionând, pe de altă parte, că PNL are “cele mai multe voturi adunate” şi aşteaptă ca PSD şi USR să facă concesii.

“PNL a făcut un pas important, vrem să vedem care este pasul şi de la USR şi de la PSD. Până acum văd că rămân cantonaţi în poziţiile de acum săptămâni. PNL a făcut această mişcare, aşteptăm şi de la PSD şi USR responsabilitate pentru a depăşi acest moment. Vom discuta cu parlamentarii din Parlament, cu excepţia AUR, pentru susţinerea unui guvern minoritar PNL UDMR, minorităţi. PNL este singurul partid care a reuşit să aducă, pe lângă UDMR, minorităţile, avem cele mai multe voturi adunate. Până acum USR s-a izolat, nu a fost cu nimeni. Cei de la PSD sunt şi ei izolaţi. Deci, singura soluţie în acest moment în România – poate peste câteva luni o să fie altfel – este acest guvern minoritar cu PNL, UDMR, susţinut de minorităţi. (…) Eu, personal, şi PNL vom depune toate eforturile ca să fie acest guvern învestit, un Guvern condus de Nicolae Ciucă. Este nevoie de Guvern în acest moment în România şi vom vedea care sunt acele puncte, atât cu USR, cât şi cu PSD în Parlament ca să putem trece peste această perioadă”, a afirmat Cîţu, la sediul PNL, potrivit Agerpres.

El a solicitat USR şi PSD să facă “paşi responsabili” pentru a depăşi acest moment.

“PNL a arătat că poate să treacă peste acest moment, a făcut o concesie majoră. E momentul ca şi cei de la PSD şi USR să facă această concesie dacă vor să avem un guvern în perioada următoare. Dacă nu, înseamnă că nu vor, de fapt doar sabotează aceste discuţii şi vor să mergem la anticipate. Mandatul este clar dat pe PNL. Ne învârtim în jurul PNL care a făcut o concesie majoră, ar trebui să cerem şi noi toţi, societatea, şi paşi responsabili de la cei de la USR şi PSD, dacă vrem să trecem peste acest moment”, a adăugat liderul liberal.

Florin Cîţu a adăugat că PNL guvernează în continuare cu UDMR cu “din ce în ce mai mult succes” pe criza din sănătate şi în zona economică.

“PNL şi-a asumat responsabilitatea. În continuare guvernăm împreună cu cei de la UDMR această situaţie din România astăzi şi avem din ce în ce mai mult succes, pe criza din sănătate, şi pe partea economică, (…) avem una dintre cele mai mari creşteri economice, am gestionat bine. PNL a făcut o concesie, să vedem şi de la ceilalţi”, a adăugat Cîţu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.