Cîţu: BEx al PNL i-a propus lui Nicolae Ciucă să-şi depună mandatul de premier desemnat

0
408

Biroul Executiv al PNL a decis, luni seara, ca Nicolae Ciucă să-şi depună mandatul de premier desemnat şi flexibilizarea mandatului de negociere.

“BEx i-a propus domnului Nicolae Ciucă, premier desemnat, să depună mandatul de premier desemnat. Este o decizie a BEx. A doua decizie este de a propune BPN – mâine va fi un BPN în format fizic – de a flexibiliza mandatul PNL şi de a începe negocieri cu toate forţele democratice din Parlamentul României pentru formarea unei majorităţi”, a spus Florin Cîţu, preşedintel PNL, la sediul central, după şedinţa BEx care a avut loc în format de videoconferinţă.

Cîţu a subliniat că decizia flexibilizării mandatului de negociere este o propunere a BEx.

“În această seară au luat cuvântul foarte mulţi dintre colegi şi aceasta a fost concluzia, de a propune Biroului Politic Naţional pentru mâine flexibilizarea mandatului. De fapt nu vorbim despre o flexibilizare, vorbim de faptul că PNL va începe negocierile cu toate forţele democratice din Parlamentul României pentru formarea unei majorităţi”, a spus preşedintele PNL.

El a reiterat că, anterior, au existat trei consultări în conducerea PNL şi decizia nu a fost favorabilă flexibilizării mandatului de negociere al premierului desemnat Nicolae Ciucă.

“PNL va lua o decizie pentru propunerea de premier. Data trecută ştiţi că eu am făcut acea propunere. Vom avea discuţii în partid. (…) Vom avea o discuţie în PNL şi vom vedea în funcţie şi de negocieri care este propunerea de premier, dar asta va fi decizia partidului”, a afirmat Florin Cîţu.

USR îşi reiterează susţinerea pentru refacerea coaliţiei PNL-USR-UDMR, după ce Biroul Naţional al partidului a luat act de decizia PNL ca prim-ministrul desemnat Nicolae Ciucă să îşi depună mandatul de formare a unui guvern minoritar.

“Biroul Naţional al USR a luat act de decizia PNL ca prim-ministrul desemnat Nicolae Ciucă să îşi depună mandatul de formare a unui guvern minoritar fără şanse de a fi votat de Parlamentul României. USR reiterează că soluţia pentru ieşirea cea mai rapidă din actuala criză politică este refacerea coaliţiei PNL-USR-UDMR. România are nevoie de un guvern cu o majoritate solidă în Parlament care să rezolve criza energetică şi criza sanitară”, reiese dintr-un comunicat USR.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.