Cîţu: PNL va încerca să facă o majoritate după votul de mâine; nu înţeleg asta cu ”pasul în spate”

0
107

Preşedintele PNL, Florin Cîţu, a declarat marţi că liberalii vor încerca să formeze o majoritate după votul de miercuri din plenul Parlamentului în cazul guvernului propus de Dacian Cioloş.

“PNL va încerca să facă o majoritate în jurul PNL după votul de mâine. Vom pune pe masă toate opţiunile, soluţiile pentru această iarnă, vom vedea după aceea care este răspunsul. (…) Protocolul, dacă vă uitaţi la el, este simplu: PNL în această coaliţie are funcţia de premier”, a afirmat Cîţu la Parlament, după o întâlnire cu aleşii liberali, potrivit Agerpres.

Întrebat dacă este dispus să facă un pas în spate pentru formarea coaliţiei, Cîţu a răspuns: “Nu înţeleg asta cu pasul în spate. Toţi trebuie să facem pasul în faţă aici, acum. Toţi trebuie să ne asumăm această guvernare. PNL are nişte decizii ale PNL, ele sunt nişte decizii ale PNL. Niciun alt partid nu poate să cenzureze deciziile PNL”.

El a fost întrebat şi dacă estimează că această criză se va prelungi şi va rămâne premier interimar până în primăvară.

“Eu sper că nu, dar dacă asta va fi decizia politică, veţi vedea că vom putea gestiona această perioadă. Avem resursele, avem şi acest plan pe masă pentru a ne asigura că românii nu suferă de pe urma iresponsabilităţii clasei politice”, a spus preşedintele PNL.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.