Ciucă: Am depus la Parlament programul de guvernare şi lista Cabinetului; programul, centrat pe rezolvarea crizei pandemice

0
116

Premierul desemnat Nicolae Ciucă a anunţat, sâmbătă, că a depus la Parlament programul de guvernare şi lista de miniştri ai Cabinetului său, subliniind că documentul programatic este centrat pe măsurile de primă urgenţă ce trebuie luate pentru a rezolva criza pandemică.

“Am depus la Camera Deputaţilor şi Senat programul de guvernare şi lista Cabinetului. Programul de guvernare este centrat pe ceea ce înseamnă măsurile de primă urgenţă ce trebuie luate la nivelul Guvernului pentru a rezolva criza pandemică. De asemenea, o altă prioritate e cea legată de creşterea preţurilor la energie, gaze naturale, preţurile la alimente”, a declarat Nicolae Ciucă, la Parlament, potrivit AGERPRES.

“În felul acesta, la nivelul fiecărui capitol din programul de guvernare sunt cuprinse măsurile de reformă. De asemenea, am extras partea de esenţă din PNRR pentru a constitui anexele care dau reperele temporale ale activităţii fiecărui minister, astfel încât să putem să avem un grafic de timp pentru tot ceea ce avem de realizat. Sigur, sunt măsuri care vor fi implementate la nivelul Cabinetului, şi, de asemenea, sunt măsuri care vor trebui foarte bine acordate împreună cu Legislativul, astfel încât să beneficiem, în procent de 100%, de finanţarea prin Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă “, a afirmat Ciucă.

Premierul desemnat a mai spus că structura programului de guvernare a fost modificată pe priorităţile menţionate.

“Primul capitol este cel legat de Ministerul Sănătăţii, cu măsurile pe sănătate, cel de-al doilea este legat de energie şi, ulterior, vin celelalte ministere”, a declarat Ciucă.

El s-a declarat încrezător că prin acest program va fi continuat ceea ce s-a realizat, până în prezent, de către guvernarea liberală.

“Practic, programul de guvernare nu este unul nou. Am analizat tot ceea ce s-a realizat din vechiul program şi am asigurat partea aceasta de continuitate şi coerenţă împreună cu PNRR”, a mai declarat Ciucă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.