Ciucă: Peste 125.000 de locuri de muncă directe pe piaţa românească create de capitalul francez

0
5


 • Importanţa investitorilor francezi în România se regăseşte în activitatea celor 4.150 de companii cu capital majoritar francez, a căror cifră de afaceri cumulată însumează 18 miliarde de euro, a spus premierul Nicolae Ciucă.
 • Potrivit lui, peste 125.000 de locuri de muncă sunt create de francezi.
 • „Importanţa dumneavoastră se regăseşte în activitatea celor 4.150 de companii cu capital majoritar francez, a căror cifră de afaceri cumulată însumează 18 miliarde de euro. Capitalul francez a creat peste 125.000 de locuri de muncă directe pe piaţa românească. Apreciez în mod deosebit faptul că Franţa este unul dintre cei mai importanţi parteneri comerciali ai României, deţinând (….) locul 3 la exporturi şi locul 7 la importuri. Locul 3 este deţinut de Franţa şi în clasamentul investitorilor, cu investiţii de 8,7 miliarde de euro, reprezentând aproape zece la sută din totalul investiţiilor străine directe”, a spus premierul Nicolae Ciucă, la Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Franceză, care aniversează 26 de ani de activitate în România.

  Ciucă a mai spus că investitorii francezi au o prezenţă solidă şi semnificativă în România şi salută contribuţia lor la dezvoltarea economiei româneşti.

  De asemenea, premierul a vorbit despre parteneriatul strategic dintre România şi Franţa, care are o componentă economică importantă pentru ambele ţări.

  „Doresc să menţionez că, de la preluarea mandatului, am avut mai multe întâlniri cu reprezentanţii CCIFER, ultima în urmă cu câteva zile. Apreciez dialogul cât de poate de consistent pe probleme economice şi aspecte ale mediului de afaceri din România, cum de altfel şi dumneavoastră sunt convins că apreciaţi deschiderea şi importanţa pe care Guvernul României le acordă partenerilor care doresc să investească în ţara noastră, precum şi cadrul fiscal pe care România îl asigură dezvoltării unui mediu de afaceri consistent.Vă asigur că ţara noastră reprezintă o destinaţie de luat în seamă pentru transferarea investiţiilor franceze atât din zona de conflict, cât şi din zone mai îndepărtate, pentru creşterea rentabilităţii proiectelor. Deşi traversăm crize multiple, cu implicaţii la nivel global, am reuşit să asigurăm stabilitate şi predictibilitate pentru politicile fiscale. Prin măsurile pe care le-am luat, am reuşit să câştigăm încrederea investitorilor, a dumneavoastră, încredere care s-a tradus prin creşterea investiţiilor străine directe cu 43,7% în primele 7 luni ale anului, ajungând la cifra de 5,5 miliarde euro”, a spus premierul României.  Source link

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.