Ciucă: Realitatea e cea care a determinat decizia din BEx al PNL privind depunerea mandatului de premier

0
138

Premierul desemnat Nicolae Ciucă a declarat, luni, că decizia de a-şi depune mandatul de premier a fost luată de Biroul Executiv al PNL pornind de la “realitatea matematică”, după ce nu a reuşit să “cristalizeze” o soluţie politică pentru susţinerea unui guvern minoritar.

“Aşa cum am afirmat încă de săptămâna trecută, de sâmbătă, am pornit în toate demersurile în care le-am întreprins de la realitate. Realitatea matematică este cea pe care o cunoaştem cu toţii şi am sperat că prin demersurile pe care le-am întreprins să reuşesc să cristalizez o soluţie politică astfel încât să putem să obţinem acordul pentru un guvern minoritar în parlament. Au fost două decizii ale celor două partide politice care au anunţat în unanimitate că nu vor vota guvernul minoritar, fapt pe care l-am discutat astă seară în Biroul executiv şi acesta a decis retragerea mandatului, motiv pentru care am să depun mandatul”, a afirmat Ciucă, potrivit Agerpres.

Nicolae Ciucă a spus că “realitatea este cea care a determinat ca în această seară să se convoace BEx al PNL şi să se decidă depunerea mandatului”.

“Flexibilizarea mandatului însemna un alt mandat, ca atare în această seară, la nivelul Biroului executiv s-a decis ca eu să-mi depun mandatul şi să se treacă la flexibilizarea negocierilor pentru cel care va fi nominalizat ca premier”, a mai spus Ciucă, precizând că preşedintele este cel care desemnează un nou premier.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.