Cristian Ghinea: „Nu discutăm cu PSD. Dacă PNL și UDMR nu vor refacerea coaliției, mergem în Parlament cu guvern USR”

0
107

USR va merge la votul din Parlament cu un guvern monocolor USR, dacă PNL și UDMR nu vor vrea refacerea coaliției de guvernare precedente, spune fostul ministru Cristian Ghinea, la Digi24.

Acesta a declarat: „Dacă PNL și UDMR nu doresc să refacem coaliția, mergem cu o propunere de guvern în Parlament și atunci trebuie să explice populației PNL și PSD de ce refuză instalarea unui guvern legitim în Parlament.

Repet, doar dacă nu se reface coaliția, atunci planul nostrul, planul B este să mergem cu o formulă de guvern, un guvern suplu, cu un număr redus de ministere, un guvern care să-și asume ieșirea din criză și reforme și atunci ne prezentăm în Parlament și rămâne ca Parlamentul să decidă.

Reamintesc un episod amuzant acum, retrospectiv vorbind, în februarie în acest an, când am prezentat PNRR în Parlament, domnul Ciolacu mi-a spus, citez: «Domnule ministru, transmiteți domnilor Barna și Cioloș că PSD este gata să susțină un guvern minoritar USR». Nu știu dacă a vorbit serios sau nu, dar toate posibilitățile sunt deschise, noi nu avem negocieri cu PSD”, a spus Ghinea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.