Daea are programate discuţii cu comisarul european pentru agricultură despre sprijinul acordat fermierilor români

0
35


Potrivit unui comunicat al Ministerului Agriculturii, Petre Daea va participa luni la reuniunea Consiliului Agricultură şi Pescuit, care va avea loc la Bruxelles. Pe agenda discuţiilor se vor regăsi subiecte de interes pentru fermierii români, precum: situaţia pieţelor agricole, aspecte legate de comerţ în domeniul agriculturii, pescuit şi acvacultură, regulamentul privind refacerea naturii, revizuirea iniţiativei UE privind polenizatorii, raportul elaborat de grupul de reflecţie european privind sectorul cărnii de porc.

Consiliul va invita oficialii europeni la o dezbatere despre situaţia actuală a pieţelor agricole internaţionale ce se va axa pe relaţiile cu principalii parteneri comerciali, pe actualele negocieri şi provocări legate de comerţ, inclusiv în contextul situaţiei actuale din Ucraina.

Preşedinţia suedeză va furniza informaţii cu privire la implicaţiile pentru agricultură şi silvicultură în UE referitoare la propunerea de regulament privind refacerea naturii. Comisia va informa miniştrii cu privire la raportul elaborat de Grupul de reflecţie european privind sectorul cărnii de porc şi, totodată, va furniza informaţii cu privire la comunicarea sa recent publicată privind protecţia speciilor polenizatoare.

Tot luni, ministrul va avea o întrevedere cu comisarul pentru agricultură şi dezvoltare rurală, Janusz Wojciechowski, în cadrul căreia va fi abordată tema identificării celor mai bune soluţii privind sprijinul fermierilor afectaţi, ca urmare a conflictului din Ucraina.Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.