Datanet Systems cumpără 51% din compania clujeană Red Dot

0
122

Datanet Systems, integrator de soluţii şi sisteme IT&C complexe, membru al grupului Soitron, face o investiție strategică prin achiziția pachetului majoritar de părţi sociale al companiei Red Dot, din Cluj-Napoca. Prin această tranzacție, Datanet Systems vizează dezvoltarea operațiunilor din Transilvania şi acordarea unor servicii mai prompte clienților din această regiune, pe toate liniile de business.

Fondată în 2005, Red Dot furnizează produse, servicii și soluții IT&C integrate, adaptate cerințelor specifice de business, incluzând proiectare, instalare şi întreţinere pentru infrastructura de voce, video şi date: sisteme de cablare structurata, reţele de comunicații, sisteme audio/video, sisteme de securitate, soluţii Smart Home şi pentru clădiri inteligente.

Suntem foarte bucuroşi că am reușit acest pas al extinderii în România alături de Red Dot. Este un lucru pe care îl urmăream de câţiva ani dar nu a fost ușor de pus în aplicare. Datanet Systems a oferit întotdeauna o calitate deosebită clienților săi, iar un partener care să îmbrățișeze această cultură nu a fost ușor de găsit. Acum ne vom concentra să oferim clienților din zona centrală a României acces direct la soluțiile din portofoliul companiei, completate de prezența locală a specialiștilor noştri,” a declarat Dragoş Stroescu, administrator al Datanet Systems.

Compania achiziționată va fi administrată ca o entitate independentă, cu denumirea Datanet Systems Cluj SRL. Managementul actual şi structura de personal se vor menține, iar toate contractele aflate în desfășurare vor continua în mod normal. Cele două companii au agreat un plan de dezvoltare al Datanet Systems Cluj, care prevede creşterea echipei şi extinderea portofoliului de soluţii şi servicii oferite clienţilor. Anterior tranzacției, companiile au avut o relaţie de colaborare pe termen lung, derulând cu succes mai multe proiecte de punere în funcţiune şi întreţinere de infrastructuri de telecomunicații.

În derularea achiziţiei, Datanet Systems a fost asistată de societatea de avocatură Dinu Petre și Asociații. Compania nou înfiinţată va fi deţinuta în proporţie de 51% de Datanet Systems Bucureşti şi 49% de actualul proprietar al Red Dot SRL. Preţul tranzacţiei este confidenţial.

Înființată în 1998, Datanet Systems este în prezent unul dintre cei mai importanți integratori de soluții IT complexe din România. În 2020 compania a înregistrat venituri de 26 milioane Euro și, împreuna cu compania Datanet Systems Software, un număr de 125 de angajați. Datanet este partenerul Cisco cu cea mai mare cotă de piață și cea mai numeroasă echipă de specialiști certificați Cisco din România. Complementar, Datanet derulează parteneriate de afaceri cu furnizori internaționali precum Arbor Networks, Arista Networks, Aruba (HPE), Eleveo, F5, Fortinet, Gemalto, Infosim, Juniper Networks, NetApp, Palo Alto Networks, Splunk, VEEAM, VMware.

Soluțiile furnizate de companie fac parte din următoarele arii funcționale: infrastructura critică de comunicații și de centre de date, sisteme de securitate informatică, arhitecturi Software Defined pentru datacenter, rețele de acces şi WAN, sisteme securizate pentru munca de la distanță, automatizarea infrastructurilor de rețele IT și datacenter, sisteme integrate call center.

Datanet Systems face parte din grupul slovac Soitron, integrator de sisteme și furnizor de servicii de outsourcing IT cu o vastă experiență pe piața europeană. Cu echipe profesioniste care numără aproximativ 700 de experți în Slovacia, Republica Cehă, Polonia, Marea Britanie, România, Turcia și Bulgaria, Grupul Soitron a obținut în 2019 o cifră de afaceri de 123 milioane de euro. 

Red Dot este o companie care şi-a construit un portofoliu diversificat de clienţi, acoperind o mare parte a României cu produse, servicii și soluții integrate pentru infrastructura IT de voce, video şi date, incluzând proiectare, instalare și întreținere. În portofoliul companiei se află servicii profesionale pentru sisteme de cablare structurată, rețele de comunicații, sisteme de securitate, sisteme Smart Home.

Cei peste 20 de specialişti ai Red Dot sunt certificaţi internaţional şi au experienţă în servicii profesionale de implementare şi service rapid pentru sisteme de cablare structurată, echipamente de comunicații de date, sisteme de adresare publică, videoconferințe, sisteme audio/video, CCTV, control acces, alarme și clădiri inteligente.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.