Dîncu: PSD se gândeşte serios la varianta unui candidat din afara partidului la Preşedinţie

0
65


El spune, la RFI, răspunzând la o întrebare că ”Mircea Geoană are multe calităţi pentru a fi un candidat serios”, dar precizează că ”nu s-a discutat acest lucru încă în partid”.

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a anunţat recent că viitorul candidat al partidului la Preşedinţie ar putea fi un intelectual de stânga din afara formaţiunii şi l-a menţionat în acest sens pe jurnalistul Ion Cristoiu.

Vasile Dîncu explică: ”Nu este un lucru nou pentru noi, cei care suntem în acest moment în echipa de conducere a partidului. Am discutat de mai multe ori despre această variantă, pornind de la experienţa ultimilor 20 de ani, în care candidând preşedintele partidului, a pierdut alegerile. Sigur că eu nu cred că aceasta a fost principala cauză, faptul că era preşedintele partidului, ci s-au făcut unele greşeli strategice şi greşeli de comunicare în fiecare din aceste alegeri, însă noi ne-am gândit serios de faptul că PSD ar putea accepta o candidatură a unui intelectual de stânga, evident, în jurul căruia să se creeze o platformă de susţinere formată din partidele care sunt în această parte a spectrului politic sau şi din societate civilă. Deci această soluţie este una din soluţiile pragmatice pe care le gândim. Sigur că este determinată şi de evoluţia lucrurilor în viitor, de modul în care va reuşi să evolueze partidul, din punct de vedere politic în acest an şi a scorului pe care îl va obţine, de modul în care va reuşi să creeze în jurul partidului o platformă mai largă de susţinere şi sigur, de găsirea unui candidat. Nu este o soluţie pe care să nu o luăm în calcul, este o soluţie la care chiar ne-am gândit serios şi Marcel Ciolacu a vorbit serios când a spus asta”.

Reporter: Dar de ce nu candidează un om din PSD? Nu există în partid nici o persoană capabilă să coaguleze în jurul ei acele forţe despre care vorbeaţi şi să câştige Cotroceniul?Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.