Discurs-manifest al lui Dănuț Lupu, la Ora Exactă în Sport. „Jucăm cu ei și tot aici am ajuns!”

0
132


Dănuț Lupu, maestrul driblingurilor fine, are mereu puterea de a spune ce gândește. Suferă pentru formația sa de suflet, Dinamo, și susține că una dintre cauzele picajului formației din Ștefan cel Mare e și prezența multor jucători străini.

Gălățeanul fost campion cu echipa lui Mircea Lucescu în 1990 pune discuția într-un context mai larg, referindu-se și la gruparea actuală condusă de fostul său coleg, Mircea Rednic, dar și în contextul întregului fotbal românesc, unde în ultimul deceniu foarte puțini străini au excelat. 

„Nu cred că putea să-i încurce două, trei sau cinci meciuri dacă jucau în Cupă. Eu aș fi mers pe mâna copiilor, mai rău de atât nu ai cum să te duci. Dacă le-ar fi dat mai multă încredere poate ar fi reușit să și scoată Dinamo ceva din ei. Dacă aduci jucători străini, le faci contract pe un an sau doi și pleacă. 

Eu nu aș fi adus niciun jucător. De 15 ani tot aducem jucători străini. Jucăm cu ei și tot aici am ajuns! De când nu a mai vândut Dinamo un jucător din propria pepinieră?”, a fost discursul apăsat al fostului mare mijlocaș, în direct la Ora Exactă în Sport, miercuri dimineața.

Mircea Rednic și-a certat jucătorii după meciul din Ștefan cel Mare chiar la vestiar, apoi a vorbit și despre transferurile pe care le va efectua. 

Dinamo a deschis scorul în min. 49, prin Cătălin Ţîră (intrat la pauză), lansat foarte bine pe contraatac de Gabriel Torje. Echipa antrenată de Mircea Rednic a mai avut o ocazie notabilă prin Torje (68), dar portarul Flavius Croitoru a respins şutul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.