Elon Musk speră că primul automobil Tesla va ieşi pe poarta uzinei din Berlin în luna octombrie

0
109

Constructorul american de automobile electrice Tesla speră că uzina sa de la Gruenheide, în apropiere de Berlin, va începe să producă primele sale automobile încă din luna octombrie sau la scurt timp după aceea, a declarat vineri fondatorul şi directorul general de la Tesla, Elon Musk, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

Conform calendarului iniţial, uzina Tesla de lângă Berlin urma să fie inaugurată în vara acestui an. Însă grupul american a fost nevoit să amâne inaugurarea “Gigafactory” pentru sfârşitul lui 2021, dând vina pe birocraţia germană. În plus, construcţia acestei uzine s-a lovit şi de rezistenţa opiniei publice pe fondul îngrijorărilor cu privire la impactul asupra mediului înconjurător.

“Ne aşteptăm să primim aprobarea pentru a produce primele automobile, posibil în octombrie dacă suntem norocoşi”, a declarat Elon Musk cu ocazia unei vizite pe şantierul uzinei de lângă Berlin, alături de Armin Laschet, candidatul conservatorilor germani pentru a fi succesorul Angelei Merkel în postul de cancelar.

Însă, având în vedere că Agenţia de protecţie a mediului din landul Brandenburg nu a emis încă autorizaţia finală pentru uzina Tesla, este posibil să apară noi întârzieri, posibil până în 2022.

Directorul Tesla a făcut un apel pentru o revizuire periodică a reglementărilor la nivel local, regional şi federal în Germania, şi la nivelul UE, pentru a se stabili dacă acestea aduc beneficii. Însă dacă vor fi introduse şi mai multe reguli, “în cele din urmă, oamenii nu vor mai putea face nimic”, a apreciat Musk.

Tesla şi-a propus să ajungă rapid la un ritm de producţie de 500.000 de vehicule pe an la uzina sa de lângă Berlin. Însă construcţia uzinei din Germania a demarat graţie unei autorizaţii temporare, iar o autorizaţie definitivă din partea landului Brandenburg nu a fost încă emisă, deşi lucrările de construcţie la viitoarea uzină au început în primul trimestru din 2020. Comparativ, uzina Tesla din Shanghai a fost terminată în doar 11 luni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.