Elon Musk spune că Tesla va construi un prototip de robot umanoid până anul viitor

0
128

Tesla va construi un robot umanoid numit Tesla Bot, a declarat joi CEO-ul Elon Musk, potrivit CNBC.

„De asemenea, suntem buni la senzori și baterii și probabil că anul viitor vom avea un prototip care să arate așa”, a spus Musk, la scurt timp după ce un actor într-un costum conceput să arate ca robotul Tesla a alergat sălbatic pe scenă. El a precizat că actorul nu era un robot adevărat, dar „Tesla Bot va fi real”.

Anunțul a fost făcut în cadrul AI Day, o serie de discuții tehnice găzduite de Tesla în California.

De exemplu, la un eveniment „Ziua Autonomiei” din aprilie 2019, Musk a spus că compania va avea 1 milion de „robotaxi” autonome pe drum în 2020. Aceste robotaxi nu sunt nicăieri. În octombrie 2016, Musk a organizat un eveniment in spatele Universal Studios din Los Angeles pentru a prezenta un produs pe care l-a numit Solar Roof. Tiglele solare expuse s-au dovedit a fi doar conceptuale.

Dacă un robot umanoid funcționează și poate îndeplini sarcini repetitive pe care doar oamenii le pot face astăzi, a spus Musk, are șansa de a transforma economia mondială prin reducerea costurilor forței de muncă.

Cu toate acestea, Musk a avertizat că robotul „probabil că nu va funcționa” la început.

„Se intenționează să fie prietenos, desigur, și să navigheze printr-o lume a oamenilor și să elimine sarcinile periculoase, repetitive și plictisitoare”, a spus Musk.

Musk a spus că robotul, denumit în cod „Optimus”, se bazează pe aceleași cipuri și senzori pe care mașinile Tesla le folosesc pentru funcțiile de auto-conducere. Mursk a spus ca robotul va avea o înălțime de 1,72 metri și ar urma să fie prevăzut cu un ecran în loc de față unde ar fi prezentate informații utile. Tesla îl proiectează astfel încât oamenii să poată fugi de robot sau să-l depășească.

Prezentarea afișată de Tesla joi arată că mai multe camere cu pilot automat vor fi instalate în interiorul robotului. Acesta va putea transporta o greutate maximă de 20 de kilograme, va putea ridica 68 de kilograme și va cântări 57 de kilograme. Robotul ar urma să aibă o viteză maximă de 5 mile/h.

Musk a spus că robotul nu a fost destinat să ajute la fabricarea Tesla, ci că Tesla dezvoltă o mulțime de computere necesare pentru robotică, așa că are sens ca Tesla să construiască un robot.

„Ar trebui să poată să meargă la magazin și să-mi ia alimente, genul ăsta de lucruri”, a spus Musk.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.