Enel şi Fincantieri studiază utilizarea hidrogenului verde în transportul maritim

0
84

Enel SpA, cea mai mare companie de utilităţi din Europa, a acceptat să lucreze cu producătorul italian de nave Fincantieri pentru a găsi metode de a utiliza hidrogenul verde în porturi şi în transportul maritim pe distanţe lungi, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

“Cele două companii intenţionează să-şi folosească expertiza şi cunoştinţele specializate în sectoarele lor pentru a identifica posibile soluţii sustenabile şi inovative”, au anunţat, într-un comunicat, Enel şi Fincantieri.

Fincantieri şi Enel Green Power Italia vor studia furnizarea de hidrogen verde navelor, submarinelor şi utilizatorilor industriali în zonele portuare şi vor analiza sistemele de stocare.

Centrala Enel din oraşul La Spezia, în regiunea italiană Liguria, va fi folosită ca unitate iniţială de testare, au informat companiile.

Enel SpA şi Fincantieri au o prezenţă importantă pe piaţa din România.

Cu sediul în Trieste, Italia, Fincantieri este unul dintre cele mai mari grupuri de construcţii navale din lume şi, de-a lungul celor 200 de ani de istorie maritimă, a construit peste 7.000 de nave.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.