Enel X și Hubject încheie un parteneriat pentru a extinde rețeaua de puncte de încărcare din România

0
99

Enel X România, filială a Enel X, linia de afaceri pentru servicii energetice avansate a Grupului Enel, a semnat un acord cu Hubject pentru a extinde infrastructura de reîncărcare accesibilă clienților săi la rețeaua globală Hubject, potrivit unui comunicat de presă.

Peste 160 de puncte de reîncărcare deținute de Enel X România vor deveni parte a celei mai mari rețele de reîncărcare eRoaming din Europa, Hubject. Acest lucru le va permite șoferilor de vehicule electrice din România să își încarce mașinile folosind o rețea extinsă de puncte de reîncărcare la nivel mondial, fără a fi nevoie să semneze noi contracte pe lângă cele cu furnizorii de servicii de mobilitate electrică care utilizează serviciile eRoaming ale Hubject.

„Enel X România face un nou pas înainte pentru a dezvolta infrastructura de mobilitate electrică prin extinderea serviciilor de reîncărcare dincolo de rețeaua proprie. Prin aderarea la Hubject, ne propunem să sporim accesibilitatea pentru șoferii de vehicule electrice, mai întâi în România și în Europa de Est, și să le oferim posibilitatea de a-și reîncărca bateriile fără a-și face griji cu privire la cine este furnizorul lor sau la faptul că se află în străinătate”, a spus Mihai Mardale, directorul E-Mobility, Enel X România.

Până în prezent, accesul la punctele de reîncărcare Enel X România a fost posibil doar prin intermediul aplicației JuicePass. Conexiunea la platforma eRoaming Intercharge a Hubject face ca infrastructura de mobilitate electrică să fie mai accesibilă unui număr mai mare de șoferi, dincolo de granițele naționale.

Enel X România a ajuns deja la o rețea de peste 160 de puncte de reîncărcare instalate în 20 de orașe, atât în spații publice, cât și private, în mall-uri sau hipermarketuri. Infrastructura națională existentă, care poate fi vizualizată pe o hartă interactivă, permite șoferilor de vehicule electrice să călătorească de la nord la sud și de la est la vest fără griji legate de stațiile electrice de reîncărcare.

Enel X acoperă, de asemenea, nevoile de reîncărcare din zona privată cu soluții de mobilitate electrică pentru acasă sau la birou, care facilitează viața șoferilor de vehicule electrice. Acestea includ stații de reîncărcare, servicii de instalare și aplicații software prin care clienții își pot monitoriza și controla propriile dispozitive de reîncărcare.

Hubject cooperează deja cu jucători importanți de pe piața locală. Prin colaborarea cu Enel X România, circa 80% din punctele de reîncărcare din țară vor face parte din platforma eRoaming a Hubject.

***

Enel X Romania este parte a Enel X, linia globală de afaceri a Grupului Enel dedicată dezvoltării de produse inovatoare și soluții digitale în sectoare în care energia are cel mai mare potențial de transformare: orașe, case, industrii și mobilitate electrică. 

Hubject simplifică reîncărcarea vehiculelor electrice. Prin intermediul platformei sale eRoaming, numită Intercharge, specialistul în mobilitate electrică conectează operatorii de puncte de încărcare (CPO-urile) și furnizorii de servicii eMobility (EMP), oferind astfel acces standardizat la infrastructura de reîncărcare, indiferent de rețea. Cu peste 270.000 de puncte de încărcare conectate și peste 750 de parteneri B2B în 52 de țări și patru continente, Hubject a pus bazele celei mai rețele de încărcare cross-provider din lume pentru vehicule electrice prin conectarea rețelelor CPO. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.