Erdogan îi cere lui Putin „încetarea imediată” a războiului din Ucraina

0
45


De asemenea, Erdoğan „i-a mulţumit preşedintelui Putin pentru poziţia sa pozitivă în ceea ce priveşte extinderea Iniţiativei privind cerealele din Marea Neagră” şi a adăugat că cele două ţări „ar putea face paşi suplimentari” în ceea ce priveşte cooperarea economică, a precizat sâmbătă, într-un comunicat, administraţia prezidenţială de la Ankara.

Acordul privind cerealele din Marea Neagră, care a permis reluarea exportului de produse alimentare din Ucraina după ce invazia ilegală a Moscovei în această ţară a blocat mai multe porturi, a fost prelungit la sfârşitul săptămânii trecute. Acordul a fost semnat iniţial vara trecută de Kiev şi Moscova cu ajutorul Naţiunilor Unite, relatează POLITICO.

Kremlinul a precizat, într-o declaraţie după convorbirea telefonică Putin-Erdoğan, că cei doi lideri au discutat, de asemenea, despre situaţia din Siria.

Aceştia au subliniat „necesitatea de a continua procesul de normalizare a relaţiilor dintre Turcia şi Siria” şi „rolul constructiv al Rusiei ca mediator”, potrivit comunicatului.Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.