Europa se confruntă de 5 săptămâni cu o creștere a infecțiilor cu coronavirus

0
83


Progresia este constantă: pentru a cincea săptămână consecutiv, Europa se confruntă cu o creștere a cazurilor de Covid 19. În prezent, este singura regiune din lume care înregistrează o creștere, arată o analiză Euronews Italia, preluată de Rador.

În raportul său săptămânal, Organizația Mondială a Sănătății susține că procentul cazurilor pozitive a crescut cu + 6% față de săptămâna trecută. OMS a mai subliniat că numărul săptămânal de noi infecții în alte regiuni ale lumii este în scădere, sau rămâne stabil. Cea mai semnificativă scădere se înregistrează în Orientul Mijlociu (minus 12%); urmat de Africa și Asia de Sud-Est, unde cazurile au scăzut cu 9%.

Pe primele locuri ale clasamentului ţărilor în care se înregistrează cea mai mare creştere a cazurilor de Covid 19 se află Rusia, Turcia, România și Marea Britanie.

Consilierul științific al guvernului britanic, Johnathan Van Tam, a avertizat: „Procentele sunt încă foarte mari în acest moment, sunt mai mari decât în cea mai mare parte a Europei. Prea multe persoane consideră că această pandemie s-a încheiat. Eu unul simt că avem în față câteva luni grele și că nu s-a terminat.”

În România, unde sistemul de sănătate se luptă să facă față urgenței, medicii asistă pacienții cu oxigen, în timp ce așteaptă în mașini să se elibereze un pat la terapie intensivă. Unii au trebuit să aștepte mai mult de 24 de ore.

Din cauza creșterii numărului de infecții din Rusia, autoritățile redeschid temporar un spital în „Patriot Park” din Moscova. Unitatea are peste 600 de paturi pentru tratarea pacienților care au nevoie de oxigen și 20 de unități de resuscitare.

Traducerea Rador: Cătălina Păunel / sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea



Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.