Expert in securitate cibernetica, Alin Ungureanu de la Nextgen Software, vorbeste despre Digital Operational Resilience Act (DORA) – noul regulament care pune accentul pe protectia consumatorilor de servicii financiare.

0
13


DORA – reglementarea care pune accentul pe consumatorul de servicii financiare

Expertul în securitate cibernetică Alin Ungureanu a subliniat importanța Digital Operational Resilience Act (DORA) în cadrul FORUMULUI ROMÂNIA DIGITALĂ. DORA reprezintă primul cadru legislativ care urmărește securitatea cibernetică și risc pentru toate entitățile din sectorul financiar, intrând în vigoare anul viitor.

Din perspectiva domnului Ungureanu, DORA aduce o abordare pragmatică, recunoscând că este esențial să se apeleze la furnizori de încredere pentru a implementa măsurile necesare în domeniul securității cibernetice. Important este să ne asigurăm că procesele critice sunt eficiente și că standardele sunt respectate.

Instituțiile financiare mici ar putea întâmpina dificultăți în adaptarea la cerințele DORA din cauza limitelor financiare, ceea ce ar putea duce la creșterea costurilor pentru consumatori. Implementarea acestor măsuri de securitate presupune eforturi considerabile din partea CISO din instituții, iar apelarea la produse precum CYBERQUEST și NETALERT poate facilita procesul.

Astfel, implementarea DORA poate fi realizată eficient și în siguranță pentru a reduce riscurile la care sunt expuse entitățile financiare, atât în ceea ce privește atacurile externe, cât și fraudele interne.Sursa articol

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.