Facebook pe Twitter: Suntem conștienți că unele persoane au probleme cu accesarea aplicațiilor și produselor noastre; lucrăm pentru ca lucrurile să revină la normal

0
81

“Suntem conștienți de faptul că unele persoane au probleme cu accesarea aplicațiilor și produselor noastre. Lucrăm pentru ca lucrurile să revină la normal cât mai repede posibil și ne cerem scuze pentru orice inconvenient”, potrivit unui mesaj al companiei Facebook.

Serviciile Facebook, Instagram și WhatsApp nu mai funcţionează în această seară  pentru utilizatorii de pe tot globul, a declarat luni gigantul social media, în timp ce lucra la remedierea serviciilor sale. Problema durează de peste 3 ore.

Reuters nu a putut confirma imediat problema care afectează serviciile, dar mesajul de eroare de pe pagina web a Facebook Inc (FB.O) a sugerat o problemă cu sistemul de nume de domeniu (DNS).

DNS permite adreselor web să conducă utilizatorii către destinațiile lor. O întrerupere similară la compania cloud Akamai Technologies Inc (AKAM.O) a duc la căderea mai multor site-uri web în iulie.

Un atac din exterior este văzut ca fiind mai puțin probabil.

Facebook a recunoscut că utilizatorii întâmpină probleme în accesarea aplicațiilor sale, dar n au furnizat niciun fel de detalii despre natura problemei sau câți utilizatori au fost afectați de întrerupere.

Acțiunile Facebook, care are aproape 2 miliarde de utilizatori activi zilnic, au scăzut cu 5,5% în tranzacțiile de după-amiază luni, ajungând la cea mai rea zi din ultimul an.

Downdetector – care urmărește întreruperile prin culegerea rapoartelor dintr-o serie de surse, inclusiv erori trimise de utilizatori pe platforma sa – a arătat că au existat peste 50.000 de persoane care au raportat probleme cu Facebook și Instagram. Întreruperea ar putea afecta un număr mai mare de utilizatori.

Facebook a cunoscut întreruperi similare pe scară largă cu suita sa de aplicații anul acesta în martie și iulie.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.