Finlanda consideră necesară suspendarea negocierilor cu Turcia privind aderarea la NATO

0
7


Este necesară o pauză înainte de a reveni la consultările trilaterale, vom vedea când se va stabiliza actuala situaţie, deci nu trebuie trase concluzii deocamdată. Cred că va trebui să fie o pauză de câteva săptămâni„, a declarat ministrul finlandez de Externe, Pekka Haavisto.

La rândul său, Ulf Kristersson, premierul Suediei, a lansat un apel la calm după recentele proteste condamnate de Turcia şi a exprimat speranţa că dialogul va fi restabilit curând. „Nu este nicio altă temă mai importantă decât aderarea rapidă a Suediei şi Finlandei la NATO„, a afirmat Ulf Kristersson.

Parlamentul Turciei trebuie să ratifice aderarea Suediei şi Finlandei la NATO, dar Administraţia Recep Tayyip Erdogan are obiecţii privind admiterea Suediei, după o serie de proteste antiturce desfăşurate în Stockholm.

Pe fondul disensiunilor, reuniunea Comitetului permanent al reprezentanţilor Turciei, Suediei şi Finlandei, care era programată în februarie în Turcia, a fost amânată pe termen nedeterminat. În contextul impasului, Guvernul de la Helsinki a anunţat marţi că va analiza posibilitatea aderării la NATO a Finlandei separat de Suedia.Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.