Gabriela MINESCU, Huawei România: Interoperabilitatea bazelor de date va însemna sustenabilitate pentru noi toți (video)

0
13

Trăim o realitate în care pentru orice putem găsi sau gândi o soluție digitală și trebuie să ne pregătim temeinic pentru această etapă, a spus Gabriela MINESCU, Corporate Affairs Manager, Huawei România, la cea de-a patra ediție a Forumului România Digitală organizat de Financial Intelligence, pe 21 iunie 2022.

Huawei a decis să se îndrepte spre educația publică, a spus ea: de curând părinții și copiii au trecut prin emoțiile evaluării naționale și ale bacalaureatului. Noi am gândit, pentru a îi susține, platforma notebune.ro și s-a dovedit un real succes”.

Platforma notebune.ro este dedicată elevilor de liceu și de gimnaziu care se pregătesc pentru susținerea examenelor de final de an la matematică și limba și literatura română.

Am avut surpriza să găsesc în acest mod de a aborda examenele o variantă mult mai bună. Mi-ar fi plăcut să am și eu această șansă cu 30 și ceva de ani în urmă.

Încă un lucru bun este că elevii pot pune întrebări și pot intra interactiv în discuție cu acești profesori, dacă nu înțeleg unele părți din materie sau unele dintre exercițiile prezentate. Un plus este că pot intra și părinții, de fapt, oricine interesat poate accesa platforma, de pe orice device.”

Gabriela MINESCU a mai spus că interoperabilitatea este, dacă vorbim despre bazele de date, de fapt, esența sustenabilității: „Dacă ne gândim doar la simplul fapt că economisim tonele de hârtie care sunt folosite zilnic în instituții, că se reduc drumurile pe care noi le facem de la o instituție la alta, aceste drumuri reprezentând poluare și emisii și timp, e un mare câștig. Dar, atunci când vorbim de sustenabilitate nu vorbim doar de emisii, ci ne gândim la întregul proces, trebuie să ne gândim, în fiecare etapă, sub ce formă putem eficientiza și ce soluții și ce programe inteligente putem găsi, ce moduri de lucru putem adopta și standardiza care la rândul lor să servească model pentru alții.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.