Google introduce pe piață cel mai mare și cel mai avansat model AI, denumit Gemini – material video.

0
57


Google lansează cel mai puternic și capabil model de inteligență artificială

Google a dezvăluit miercuri cel mai recent model de inteligență artificială, Gemini, care este considerat a fi cel mai mare și cel mai capabil model de acest gen până în prezent. Acesta include o suită de trei dimensiuni diferite: Gemini Ultra, Gemini Pro și Gemini Nano, fiecare având capacități și utilizări specifice.

Gemini Ultra este primul model care depășește experții umani în înțelegerea masivă a limbajului multitask (MMLU), ceea ce îl face extrem de versatil și capabil să lucreze cu o gamă largă de sarcini. Modelul a fost dezvoltat pentru a generaliza și înțelege fără probleme diverse tipuri de informații, inclusiv text, cod, audio, imagine și video.

De asemenea, Google a anunțat că chatbot-ul său Bard va fi actualizat pentru a folosi Gemini Pro pentru raționament avansat, planificare și alte capacități. Această actualizare vine la opt luni după lansarea Bard și la un an după lansarea ChatGPT pe GPT-3.5 de către OpenAI.

Deși Google a amânat lansarea Gemini pentru că modelul nu era încă complet gata, compania susține că Gemini este cel mai bine testat model AI construit vreodată de Google. Totodată, Google a prezentat și o nouă unitate de procesare a tensorilor, TPU v5p, care oferă o performanță superioară la un preț mai avantajos decât predecesorul său, TPU v4.

Se pare că Gemini aduce o nouă era a inteligenței artificiale, ridicând totodată întrebări despre modul în care Google va monetiza aceste capacități revoluționare. Citeste mai multe pe agentia20.ro.Sursa articol

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.