Google lansează o actualizare ce rezolvă opt vulnerabilităţi ale browserului său web Chrome (Eset)

0
86

Opt vulnerabilităţi care afectează versiunile desktop ale browser-ului Google Chrome sunt remediate cu ajutorul unei noi actualizări emise, recent, de gigantul american, informează blogul din România al producătorului de soluţii antivirus, Eset, potrivit Agerpres.

Printre erorile remediate s-a aflat inclusiv una de tip zero-day, despre care se ştie că este exploatată activ “in-the-wild”.

Potrivit specialiştilor, lacunele de securitate afectează versiunile Windows, macOS şi Linux ale popularului browser.

Din analiza CyberSecurityHelp, citată de Eset, reiese că un atacator la distanţă ar putea exploata vulnerabilitatea înşelând o victimă să viziteze un site web special creat cu acest scop, declanşând eroarea type confusion, după care ar executa un cod arbitrar pe sistemul afectat. “Exploatarea cu succes a acestei vulnerabilităţi poate duce la compromiterea completă a sistemului vulnerabil”, a susţine sursa citată.

În acest context, Centrul HKCERT (The Hong Kong Computer Emergency Response Team Coordination Centre) a clasificat vulnerabilităţile ca fiind de un risc extrem de ridicat.

Pe fondul acestor vulnerabilităţi descoperite, administratorii şi utilizatorii sunt sfătuiţi să-şi actualizeze browserele la cea mai recentă versiune (91.0.4472.164) cât mai curând posibil.

“Dacă aţi activat actualizările automate, atunci browserul dvs. ar trebui să se actualizeze singur la cea mai recentă versiune. Altfel, puteţi actualiza manual browserul dvs. Chrome (sau Chromium) accesând secţiunea “Despre Google Chrome”, care poate fi găsită în “Ajutor” în bara de meniu; alte browsere nu sunt susceptibile la aceste vulnerabilităţi”, subliniază experţii.

Eset a fost fondată în anul 1992 în Bratislava (Slovacia) şi se situează în topul companiilor care oferă servicii de detecţie şi analiză a conţinutul malware, fiind prezentă în peste 180 de ţări.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.