Grupul OMV lucrează la planuri de divizare a sa într-o companie energetică şi una de produse chimice, potrivit publicaţiei Kurier

0
96


Grupul austriac OMV lucrează la planuri de divizare a sa într-o companie energetică şi una de produse chimice, a relatat sâmbătă publicaţia Kurier, adăugând că boardul nu a ajuns încă la o decizie referitoare la această propunere, transmite Reuters.

Un purtător de cuvânt al companiei a refuzat să comenteze articolul, care nu a citat nicio sursă de informare, şi a spus că OMV lucrează la o nouă strategie corporativă care va fi prezentată în primul trimestru al anului 2022.

Kurier a scris că un grup de lucru lucrează de patru săptămâni la proiect, care încă mai trebuie coordonat cu acţionarii Mubadala din Abu Dhabi şi holdingul de stat austriac OeBAG.

OMV a raportat vineri rezultate mai bune decât cele aşteptate, în trimestrul al treilea, datorită parţial diviziei sale de produse chimice şi materiale, centrată pe pachetul de 75% din acţiunile Borealis, al cărui fost şef Alfred Stern este acum directorul general al grupului.

Stern a spus că noua strategie se va concentra pe durabilitate. Conform planului raportat de Kurier, Borealis, împreună cu trei rafinării şi benzinării, ar deveni OMV Chemicals.

Operaţiunile de explorare şi producţie de energie ale grupului, precum şi proiectele de energii regenerabile, vor fi împărţite într-o companie separată care va fi delistată de la bursă. OMV ar vinde un pachet majoritar de acţiuni la aceasta, probabil unor fonduri de investiţii, afirmă articolul.

Potrivit ziarului, OMV ar putea atrage fonduri de 6 miliarde până la 8 miliarde de euro (9,25 miliarde de dolari) pentru ca afacerea de energie să investească în petrochimie.

Johann Pleininger, veteranul şef al OMV Exploration & Production, ar putea conduce compania de energie, a adăugat acesta.

OMV ar putea cumpăra restul de 25% din Borealis de la Mubadala pentru aproximativ 3-4 miliarde de euro, a adăugat ziarul.Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.