În Jina (Sibiu) școala va începe online, deși nu e niciun caz activ /  Comuna are un procent de vaccinare de 2,67%, iar școala – 14,3% / Primarul localității: ”Dacă vaccinul nu e obligatoriu, nu ai ce să le faci”

0
326


Jina, cunoscuta localitate a oierilor din județul Sibiu, era la mijlocul lunii octombrie pe locul 5 într-un clasament al localităților cu cel mai mic procent de vaccinare din România.

Doar 2,67% din locuitorii de aici s-au vaccinat, conform datelor făcute publice de Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), în 10 octombrie. Dintr-un total de 3.593 de locuitori, sub 100 de jinari au decis să se vaccineze.

Nici profesorii care predau la Școala Gimnazială Jina nu s-au convins de importanța vaccinului, astfel că doar 14,3% dintre aceștia sunt imunizați împotriva Covid.

În conformitate cu o decizie a CNSU, anunțată vineri de ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, școlile și grădinițele cu rata de vaccinare peste 60% a personalului încep cursurile fizic, celelalte online. Este și cazul școlii din Jina, acolo unde învață 105 preșcolari și 446 de școlari în clasele I-VIII, conform datelor prezentate pe site-ul instituției.

Cu toții, însă vor învăța online, din cauza ratei mici de vaccinare a cadrelor didactice, asta, deși în localitate nu este acum niciun caz activ de Covid.

”Cu vaccinul e o chestiune personală, dacă nu e obligatoriu, nu ai ce să le faci. Dacă așa cred ei că e bine, asta fac. Școala să înceapă în online dacă nu s-au vaccinat. Dacă așa e legea, așa să facă”, spune Gheorghe Vasile Beschiu, primarul comunei Jina.

În județul Sibiu, din 64 de localități, joi erau 59 cu cel puțin un caz de Covid activ. Jina nu era însă printre acestea.

Sursa foto: g4mediaSource link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.