Iohannis, mesaj pentru investitorii francezi: România rămâne o destinaţie de investiţii atractivă

0
5


Preşedintele Klaus Iohannis a transmis vineri un mesaj în cadrul Galei Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură Franceze din România (CCIFER).

El a spus că relaţiile bune dintre România şi Franţa sunt reflectate, într-o măsură semnificativă, de rezultatele cooperării economice.

„Din această perspectivă, între România şi Franţa a existat dintotdeauna un parteneriat autentic, constructiv şi durabil. Franţa ocupă locul trei în clasamentul partenerilor comerciali ai României şi primul loc în rândul statelor membre ale Uniunii cu care România înregistrează o balanţă comercială excedentară. În anul 2021, de exemplu, exporturile României în Franţa au depăşit 4,7 miliarde de euro, în timp ce importurile au fost în valoare de 4,1 miliarde de euro. Cooperarea franco-română se remarcă şi în plan investiţional: Franţa este al treilea investitor în economia românească, cu investiţii care se apropie de 9 miliarde de euro, ceea ce reprezintă aproape 10% din totalul investiţiilor străine directe din economia României. Agricultura, comerţul şi serviciile financiar-bancare au atras, în ultimii 30 de ani de relaţii bilaterale, aproape 90% din volumul investiţiilor franceze în România. Reprezentativ pentru interesele investiţionale franceze rămâne sectorul agricol, al cărui procent din totalul investiţiilor depăşeşte semnificativ 50%, iar acest sector se remarcă şi printr-un portofoliu distinct la nivelul organizaţiei dumneavoastră”, a transmis Klaus Iohannis.

Iohannis a mai spus, în mesajul lui, că traversăm cu toţii o perioadă de crize fără precedent, generate de pandemia de COVID-19 şi accentuate de războiul Rusiei împotriva Ucrainei, cu efecte predominante în plan economic, financiar şi social.Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.