Kelemen Hunor: UDMR va primi conducerea unui portofoliu nou / Suntem conștienți că încă nu există majoritate parlamentară pentru învestirea guvernului Ciucă, dar noi nu ne schimbăm opinia despre susținerea guvernului la fiecare jumătate de oră

0
121


Președintele UDMR, Kelemen Hunor, informează că în urma negocierilor cu PNL pentru formarea unui guvern minoritar, formațiunea sa a primit în plus încă un portofoliu ministerial, care-i revine lui Hegedüs Csilla. Politicianul maghiar admite că în acest moment nu există o majoritate parlamentară care să asigure învestirea noului guvern, dar spune că e necesar UDMR să rămână consecvent.

Astfel, pe lista de miniștri propuși în Cabinetul Ciucă, UDMR va ocupa următoarele ministere și funcții:

Nominalizările UDMR au fost decise, vineri, în Consiliul Permanent al Uniunii.

„Vineri am avut mai multe ședințe in structurile interne ale Uniunii. Mai întâi cu președinții organizațiilor județene ai UDMR, iar apoi în ședința online a Consiliului Reprezentanților Unionali am luat decizia să  continuăm munca împreună cu PNL într-un guvern minoritar”, a transmis Kelemen Hunor.

Liderul UDMR afirmă că e conștient că astăzi nu există majoritate pentru învestirea guvernului în Parlament, dar consideră că este important formațiunea sa să rămână consecventă.

„Noi nu ne schimbăm opinia despre susținerea guvernului la fiecare jumătate de oră. Cerem de la colegii noștri de la PNL și USR să termine cu acuzațiile, cu jignirile, pentru că nu aceasta este direcția bună! Țara nu va deveni astfel mai bună, doar rupturile vor deveni mai adânci în societate. Nu mai este timp de pierdut, trebuie să stăm la masa negocierilor, și trebuie să deschidem o perspectivă mai lungă, mai largă. Avem valul patru al pandemiei, bugetul pentru anul viitor, proiectele asumate din PNRR care trebuie pregătite, rezolvate. Deci ne asumăm guvernarea: avem realizări, de care suntem mândri, deoarece deservesc întreaga societate, dar avem și alte proiecte”, afirmă Kelemen Hunor.

sursa foto: UDMRSource link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.