Liberation: Războiul bananelor între turci și refugiații sirieni se lasă cu expulzări

0
239


Videoclipuri simple postate pe rețelele de socializare au făcut ca șapte sirieni să fie amenințați cu expulzarea din Turcia. Un caz care dezvăluie creșterea resentimentelor față de refugiați, scrie Liberation, citată de Rador.

Turcia nu glumește cu imaginea sa și nu apreciază când alții o fac. Acuzați că „și-au bătut joc de turci” în videoclipuri „umilitoare”, mai mulți sirieni au fost arestați de serviciile de securitate. Aceștia ar putea fi returnați în țara lor în ciuda războiului, a spus Direcția de Migrație, care este subordonată Ministerului de Interne al Turciei.

Povestea, care poate părea grotescă, urmărește o situaţie care a fost prezentată aproape o săptămână pe rețelele de socializare, unde sirienii și turcii sunt angajați într-un război al bananelor.

Totul a început luni pe o stradă din Istanbul şi întâmplarea a fost difuzată de un canal de știri. În imagini, se poate vedea un tânăr student sirian mâncând o banană atacat de trecători turci. Un turc în vârstă îi spune: „Eu nu îmi permit banane și voi le cumpăraţi cu kilogramele din piețe!”

Povestea se adaugă la dificultățile economice actuale ale tânărului și la problemele cu care se confruntă în a-și plăti chiria. Postată pe YouTube, scena inspiră scenete și comentarii sarcastice pe rețelele de socializare, în special TikTok, unde sirienii sunt înfățișaţi mâncând banane.

Unul dintre videoclipurile satirice arată un sirian spunând că nu știa ce sunt bananele înainte de a ajunge în Turcia și că se năpustește asupra lor de când le-a descoperit.

„Pot devora până la zece kilograme pe zi”, ironizează tânărul. Un altul este filmat pe stradă mâncând una dintre bananele pe care tocmai le-a cumpărat, când este remarcat de un compatriot care iese din magazinul său și îi spune: „Ești sirian? Dumnezeu sa te ierte. Vino și adăpostește-te”.

Un alt videoclip prezintă un grup muzical de tineri sirieni care mănâncă banane în camera lor de zi, cântând și râzând. Sau un sirian care duce o grămadă de banane şi care se plimbă printr-un centru comercial.Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.