Liderul deputaților UDMR: Va fi greu să mai avem o majoritate cu PNL, dacă liberalii care sunt cu Orban nu mai vor să contribuie

0
106


Parlamentarul UDMR Csoma Botond – lider al grupului de deputați UDMR – a spus luni seara că era evident că în lipsa unei majorități, Guvernul Ciucă nu avea cum să treacă la vot în Parlament. El a mai subliniat că în condițiile date, e greu de crezut că vechea formulă de coaliție – PNL – USR – UDMR – mai poate miza pe o majoritate în Parlament, referindu-se la fracturarea PNL, care lăsă în acest moment formațiunile în imposibilitatea de a reînnoda coaliția.

Csoma Botond a fost întrebat, la Digi24, dacă UDMR mai are și altă opțiune în privința rămânerii la guvernare, în ipoteza că liberalii vor acum un mandat mai flexibil pentru premier, ceea ce presupune negocieri cu toate partidele politice, în vederea fomării unei majorități parlamentare (inclusiv cu PSD).

Deputatul UDMR a indicat că oricum, în acest moment, vechea formulă de coaliție nu mai deține majoritatea, referindu-se la faptul că 14 parlamentari liberali au ieșit din grupul politic al PNL.

„Noi mereu am spus că prima opțiune este să refacem coaliția de guvrnare cu PNL și USR, dar acum situția este mult mai complicată. Dacă rămânem în varianta aceasta, va fi greu să avem o majoritate în Parlament cu USR și PNL, dacă parlamentarii care sunt cu Ludovic Orban nu vor contribui. Dacă facțiunea Orban nu votează cu noi, nu știu daca doar voturile minorităților ne-ar ajunge”, a comentat Csoma Botond.

El a adăugat că UDMR își dorește să fie reluate toate negocierile de la zero și că prima dată trebuie să existe înțelegere pe formarea unei majorități clare și apoi pe structura guvernului.

Sursa foto: Facebook/ Csoma BotondSource link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.