LIVE TEXT  Războiul din Ucraina, anul 2, ziua 23. Prima ieşire a lui Putin, după ce s-a ales cu mandat de arestare din partea Curţii Penale Internaţionale / Unii cred că e doar o sosie de-a preşedintelui rus / Armata ucraineană rezistă în Bahmut, dar condiţiile soldaţilor sunt grele / Moscova dă semne că ar vrea să revină la masa negocierilor

0
50


 • Polonia va trimite ajutor patru avioane MiG-29 în Ucraina
 • Oficialii ucraineni vor avioane avansate pentru că MiG-29 nu poate apăra efectiv spaţiul aerian
 • Armata ucraineană rezistă cu dificultate în Bahmut şi încearcă să evite încercuirea
 • Moscova este deschisă la propuneri serioase de rezolvare a crizei ucrainene, dar nu va accepta ultimatumuri, a declarat astăzi purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, potrivit Tass. „Am declarat în repetate rânduri că suntem deschişi la propuneri foarte serioase din partea Occidentului şi a Ucrainei, pentru a găsi o soluţie politică şi diplomatică la criză, dar nu vom accepta limbajul ultimatumurilor”, a spus Zaharova, comentând declaraţiile afirmaţia ministrul Dmitri Kuleba despre importanţa „formulei de pace” propusă de preşedintele Volodimir Zelenski.

  ”Nimeni nu este mai presus de lege”, iar acest lucru este demonstrat de mandatul de arestare emis de Curtea Penală Internaţională (CPI) împotriva preşedintelui rus Vladimir Putin. Cancelarul german Olaf Scholz a spus acest lucru în timpul unei conferinţe de presă la Tokyo cu premierul japonez Fumio Kishida. „Curtea Penală Internaţională este instituţia potrivită pentru a investiga crimele de război. Faptul este că nimeni nu este mai presus de lege şi asta devine clar acum”, a spus Scholz.

  Apărarea antiaeriană ucraineană a doborât 11 din 16 drone Shahed fabricate iranian pe care Rusia le-a lansat în Ucraina la sfârşitul zilei de 17 martie, au raportat Air Force.

  Rusia şi-a folosit toate forţele în Bahmut în efortul de a înconjura complet oraşul, a declarat generalul Oleksandr Syrskyi, comandantul Forţelor Terestre ale Ucrainei.  Source link

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.