LIVE TEXT  Războiul din Ucraina, anul 2, ziua 23. Prima ieşire a lui Putin, după ce s-a ales cu mandat de arestare / Unii cred că e doar o sosie de-a preşedintelui rus / Armata ucraineană rezistă în Bahmut, dar condiţiile soldaţilor sunt grele / Moscova dă semne că ar vrea să revină la masa negocierilor / Kievul a sancţionat peste 400 de persoane şi companii

0
8


  • Polonia va trimite ajutor patru avioane MiG-29 în Ucraina
  • Oficialii ucraineni vor avioane avansate pentru că MiG-29 nu poate apăra efectiv spaţiul aerian
  • Armata ucraineană rezistă cu dificultate în Bahmut şi încearcă să evite încercuirea
  • Ucraina a emis sancţiuni împotriva „a peste 400 de persoane şi companii”. Preşedintele ucrainean scrie pe Telegram. Măsurile vizează mai ales împotriva ruşilor, „avem de-a face cu complexul militar-industrial al statului terorist”, dar au repercusiuni şi asupra „indivizilor iranieni şi sirieni, care ajută terorismul”. „Evaluăm cu atenţie fiecare dintre măsurile noastre de sancţionare”, a adăugat Zelenski, concluzionand că „oricine produce arme de teroare împotriva Ucrainei, care ajută Rusia să stimuleze agresiunea, care pledează pentru distrugerea dreptului internaţional de către Rusia, nu poate decât să fie exclus din lume”.

    „Aşa se face istoria. Mandatul de arestare împotriva lui Putin pentru deportarea copiilor ucraineni creează un nou precedent”, a scris ministrul de Externe lituanian Gabrielius Landsbergis, într-un mesaj postat pe contul său de Twitter. „Povestea însă, a continuat politicianul lituanian, se va încheia numai atunci când toate crimele de război şi crimele de agresiune vor fi investigate şi vinovaţii vor fi condamnaţi”.

    Omologul său leton, Edgars Rinkēvičs, a subliniat că mandatul demonstrează că „nicio impunitate pentru cei care încalcă dreptul internaţional” nu mai este admisă. 

    Rusia ar trebui să predea Ucrainei listele cu toţi copiii şi orfanii lipsiţi de îngrijirea părintească, a declarat ministrul pentru Reintegrarea Teritoriilor Ocupate Temporar al Ucrainei, Irina Vereşciuk, apelând la comisarul rus pentru drepturile omului, Tetiana Moskalkova, şi la comisarul rus pentru drepturile copilului, Maria Lviv-Belova, cerându-le să furnizeze numele copiilor care au fost duşi cu forţa pe teritoriul Rusiei.



    Source link

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.