LIVE TEXT  Războiul din Ucraina, ziua 164. Rusia şi Ucraina sunt în pragul unui dezastru nuclear. Bombardamentele pot lovi oricând o atomocentrală. Ambele tabere se acuză reciproc

0
4


 • Rusia şi Ucraina s-au acuzat reciproc după ce au bombardat cea mai mare centrală nucleară din Europa
 • Se dau lupte grele în regiunea Donbas, unde trupele ucrainene şi ruse se bat pentru fiecare metru de pământ
 • Compania nucleară de stat a Ucrainei, Energoatom a dat vina pe Rusia pentru pagubele de la centrala Zaporojie
 • Cu ajutorul fondurilor strânse prin intermediul platformei, a fost achiziţionat pentru prima dată un elicopter MI-2AM-1, care este folosit în principal pentru evacuarea răniţilor de pe câmpul de luptă. Este capabil să transporte doi răniţi grav şi trei medici sau încărcături cu o greutate de până la 1.200 kg la o distanţă de până la 600 km şi o viteză de până la 200 km/oră.

  Dronele militare profesioniste au fost, de asemenea, trimise pe front. Acestea sunt primele achiziţii în cadrul proiectului Army of Drones. Au fost achiziţionate 78 de multicoptere Matrice, 20 de drone FlyEye 3.0 şi două complexe Warmate cu 40 de drone kamikaze.

  „Oficialii au raportat că în Ucraina au fost deja confiscate cu forţa bunuri în valoare de 28 de miliarde de grivne. Această activitate continuă. Se propune confiscarea a încă peste 900 de instalaţii aparţinând în mod special statului rus. Iar dacă estimăm pachetul de bunuri nu doar al statului terorist, ci şi al locuitorilor săi, vorbim de 36.000 de obiecte care trebuie confiscate. Toate acestea vor avea ca scop compensarea pierderilor pe care Rusia le provoacă prin război şi teroare”, a subliniat Zelenski.

  Comisia Europeană a dezvoltat un nou proiect al asistenţei financiare deja promise în valoare de 8 miliarde de euro: 5 miliarde vor fi acordate sub formă de împrumuturi, 3 miliarde sub formă de granturi nerambursabile, relatează Politico  Source link

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.