Marcel Ciolacu, despre măsurile fiscale: Eu nu am introdus taxe noi, am scos din excepţii; Avem un sistem bugetar ceauşist, comunist, în 2023

0
48

Premierul Marcel Ciolacu a declarat luni că Guvernul, prin măsurile fiscale pe care le ia, nu introduce taxe noi, ci scoate din excepţii şi niciun om de rând nu va fi afectat de aceste măsuri.

“Nu se mai măreşte nicio taxă. Noi am venit cu un pachet pe toate cele trei paliere. Noi avem excepţii, eu nu mai suport cuvântul ‘excepţie’. De când sunt prim-ministru, mie mi s-a acrit de acest cuvânt. Cu cât îmi vin mai multe informaţii de la Finanţe, avem excepţii la excepţii, nu se poate aşa ceva. Am distrus această ţară prin 500 de excepţii luate într-o sută de acte normative. Noi dorim acum să aderăm la OECD. E foarte importat, intrăm în rândul ţărilor dezvoltate. Este foarte important să vedem ce avem excepţii. Eu nu am introdus taxe noi, am scos din excepţii. Nu mai suportă statul român excepţiile. Intervii punctual cu excepţii, peste tot se întâmplă în lume, pe anumite categorii”, a spus Ciolacu la Antena 3.

“Veţi vedea lunar, după ce creez cadrul legislativ prin această lege pe care îmi asum răspunderea în Parlament, vor fi minumum două ministere care vor veni în şedinţa de guvern cu reorganizare, unde vor dispărea autorităţi, agenţii”, a punctat premierul, conform Agerpres.

Marcel Ciolacu a mai spus că “niciun om de rând nu va fi afectat de măsurile pe care le ia Guvernul”.

“Eu nu pot să accept, când tu ai peste 10.000 de lei, eu să îţi mai dau spor de antenă de 15%. Unul care are salariul cel mai mare la statul român, nominal, câştigă mai mult din sporul de antenă. Trebuie să pun o limită. Dacă ai 400 de milioane, eu îţi mai dau spor de antenă de 15%? Nu-i afectat şi cel cu 3.000 la fel?”, a subliniat Ciolacu.

Premierul Marcel Ciolacu a declarat luni că în aparatul bugetar există 16.000 de ordonatori de credite, situaţie care nu există niciunde în lume, iar sistemul bugetar din ţara noastră este unul “ceauşist, comunist”.

Ciolacu a fost întrebat, la Antena 3 CNN, dacă desfiinţarea unor posturi de conducere din sistemul bugetar înseamnă că unii oameni vor fi disponibilizaţi.

“Şefii de birou pot să treacă pe funcţii de execuţie. Eu nu vreau să trimit pe nimeni acasă. Eu, în schimb, nu pot să mai accept să fie 16.000 de ordonatori de credite direcţi şi terţiari. Nu există niciunde în lume. Ordonatori de credite înseamnă că eu îmi fac achiziţiile, ca să fac achiziţiile îmi trebuie un contabil-şef, îmi trebuie un jurist, îmi trebuie toate serviciile suport. (…) Statul nu mai trebuie să lase loc de corupţie”, a afirmat Ciolacu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.