Meteorologi: După zile cu temperaturi de vară în noiembrie, săptămâna viitoare va fi extrem de frig

0
75


Meteorologii avertizează că vremea se schimbă radical în următoarele zile. După ce joi și vineri s-au înregistrat temperaturi de vară, iar mai multe stații meteo au înregistrat recorduri pentru această perioadă, începând de sâmbătă vremea se răcește, iar în unele zone ale țării va fi extrem de frig, cu minime de minus 7, minus 8 grade.

„Săptămâna viitoare, mai ales în a doua parte a ei, o masă de aer rece va determina scăderea valorilor de temperaturi sub ceea ce ar fi normal pentru a doua decadă a lunii noiembrie în țara noastră”, a anunțat, vineri, la Digi24, Elena Mateescu, directorul Administrației Naționale de Meteorologie.

Zile de vară în noiembrie

În schimb, vineri, în jumătatea sud-estică a țării, au fost valori de temperatură specifice zilelor de vară: au fost 28 de grade la Călărași, 27 de grade la Pătârlagele, Fetești și Adamclisi, 26 la Giurgiu și Cernavodă, 25 la București-Filaret, Alexandria, Oltenița, Slobozia, Grivița, Câmpina și Târgoviște, a spus Elena Mateescu.

De altfel, vineri dimineață, la 37 de stații meteorologice s-au înregistrat cele mai ridicate temperaturi minime pentru o zi de 5 noiembrie de când se fac măsurători în cadrul Administrației Naționale de Meteorologie. Trei stații au înregistrat chiar recorduri lunare – la Dedulești, Drăgășani și Predeal.

Și joi, 4 noiembrie, la 31 de stații temperaturile maxime au fost cele mai ridicate pentru o zi de 4 noiembrie, dintre care patru stații cu recorduri lunare: Făgăraș, Huedin, Supuru de Jos și Vărădia de Mureș, a detaliat Elena Mateescu.

Citește integral pe Digi24.ro

 

 Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.