Microsoft anunță o investiție de mai multe miliarde de dolari în OpenAI, producătorul ChatGPT

0
10

Microsoft a anunţat luni o nouă investiţie multianuală, de mai multe miliarde de dolari, în OpenAI, producătorul ChatGPT, transmite CNBC.

Microsoft a refuzat să furnizeze o anumită sumă în dolari, dar Semafor a relatat la începutul acestei luni că Microsoft este în discuţii pentru a investi până la 10 miliarde de dolari. Acordul marchează a treia fază a parteneriatului dintre cele două companii, după investiţiile anterioare ale Microsoft din 2019 şi 2021.

Microsoft a spus că parteneriatul reînnoit va accelera progresele în domeniul inteligenţei artificiale şi va ajuta ambele companii să comercializeze tehnologii avansate în viitor.

„Ne-am format parteneriatul cu OpenAI în jurul unei ambiții comune de a promova în mod responsabil cercetarea de ultimă oră în IA și de a democratiza AI ca o nouă platformă tehnologică”, a spus CEO-ul Microsoft, Satya Nadella, într-o postare pe blog.

Investiția Microsoft va ajuta, de asemenea, cele două companii să se angajeze în supercomputing la scară și să creeze noi experiențe bazate pe inteligență artificială, se arată în comunicat.

OpenAI este clasat de cercetătorii AI drept unul dintre primele trei mari laboratoare AI la nivel mondial, iar compania a dezvoltat un software AI pentru jocuri care poate învinge oamenii la jocuri video precum Dota 2. Cu toate acestea, a primit, fără îndoială, mai multă atenţie pentru generatorul său de text AI GPT-3 şi generatorul său de imagini AI Dall-E.

ChatGPT generează automat text pe baza solicitărilor scrise într-un mod mult mai avansat şi mai creativ decât chatboţii din trecutul Silicon Valley.

Software-ul a debutat la sfârşitul lunii noiembrie şi s-a transformat rapid într-o senzaţie virală, pe măsură ce directorii de tehnologie şi investitorii în capital de risc au comentat despre el pe Twitter, chiar comparând-ul cu debutul iPhone-ului  Apple, în 2007.

Tehnologia a atras, de asemenea, atenţia directorilor Google, care au declarat, într-o întâlnire recentă, că, deşi Google are capabilităţi similare de AI, reputaţia sa ar putea avea de suferit dacă se mişcă prea repede pe tehnologia de chat AI.

Fondatorii OpenAI îi includ pe Sam Altman, CEO-ul Tesla şi SpaceX, Elon Musk, Greg Brockman, Ilya Sutskever, Wojciech Zaremba şi John Schulman. Grupul s-a angajat să investească peste 1 miliard de dolari în acest proiect, atunci când a fost lansat. Musk a demisionat din consiliu în februarie 2018, dar a rămas donator.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.