Microsoft va elimina mii de locuri de muncă în diferite divizii – Reuters

0
12

Microsoft Corp (MSFT.O) intenționează să reducă mii de locuri de muncă, unele posturi fiind așteptate să fie eliminate în diviziile de resurse umane și inginerie, potrivit Reuters.

Concedierile preconizate la Microsoft sunt cele mai recente din sectorul tehnologic din SUA, unde companii precum Amazon.com Inc (AMZN.O) și Meta Platforms Inc (META.O) au anunțat programe de concedieri ca răspuns la încetinirea cererii și la înrăutățirea perspectivelor economice globale.

„Din perspectiva unei imagini de ansamblu, o nouă rundă de concedieri în așteptare la Microsoft sugerează că mediul de business nu se îmbunătățește și probabil că va continua să se înrăutățească”, a spus analistul Morningstar Dan Romanoff.

Sky News a anunţat, citând surse, că Microsoft intenționează să reducă aproximativ 5% din forța de muncă sau aproximativ 11.000 de posturi.

Reducerile vor fi semnificativ mai mari decât alte runde din ultimul an, se arată în ştirea Bloomberg.

Microsoft a refuzat să comenteze informaţiile.

Compania avea 221.000 de angajați cu normă întreagă, inclusiv 122.000 în Statele Unite și 99.000 la nivel internațional, la 30 iunie, potrivit dosarelor.

Microsoft este sub presiune să mențină ratele de creștere la unitatea sa de cloud Azure, după ce câteva trimestre de scădere a pieței computerelor personale au afectat vânzările de Windows și dispozitive.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.